Tamdan McCrory odbio borbu za Bellator pojas i vratio se u UFC (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2015 18:59h Autor:

Tamdan McCrory

UFC je u svoje redove vratio svojevremeno jednog od najtalentiranijih boraca svijeta, Tamdana McCrory, koji je tako odustao od borbe za naslov Bellatorovog prvaka. Rekao je kako je presudilo to što želi biti unutar MMA sporta, a ne MMA industrije zabave, kako je nazvao svoju sad već bivšu organizaciju.

Zapravo, cijela priča Tamdana "Barn Cat" McCrory je izuzetno zanimljiva. Vlasnik je skora 13-3, uz 12 pobjeda prekidom, a u UFC je pristigao 2007. godine. Imao je tek 20 godina i skor 8-0, a već u prvom nastupu je impresivno završio veterana Petea Spratta. Nažalost, to nije uspio povezati još jednom pobjedom, jer je u idućem nastupu Akihira Gona, armbarom u trećoj rundi, nakon što je prve dvije bio bolji borac. 

Nakon toga je ponovno uslijedila pobjeda, pa poraz te još jedna pobjeda, protiv Dustina Hazelota te je uslijedila borba s Johnom Howardom. Nakon jednog vrlo izjednačenog meča, McCrory je izgubio podijeljenom odlukom, šokantno dobio otkaz iz UFC-a te odlučio završiti svoju MMA karijeru sa samo 22 godine i 9 mjeseci starosti.

Van kaveza bio je punih pet godina, da bi se prošle godine vratio i potpisao za Bellator. Debi mu nije bio lak, jer mu je organizacija namijenila njihovu veliki zvijezdu Brennana Warda, no McCrory je šokirao svijet nokaut pobjedom nakon samo 21 sekunde (video ispod teksta). Impresivno je nastavio i ove godine, kad je nakon samo minute fantastičnim armbarom slavio protiv još jednom borca iz Bellatorovog vrha, Jasona Butchera. To mu je donijelo status izazivača u srednjoj kategoriji te se čekao datum borbe za Bellator pojas .

To se ipak neće dogoditi, budući da McCrory nije potpisao novi ugovor, odnosno odlučio se za povratak u UFC. Ukratko je objasnio zašto je to napravio.

"Mogao sam postati Bellator prvak da sam ostao, no to mi nije bila privilegija. Želio sam se vratiti i nastupati u MMA sportu, a ne MMA industriji zabave. Zato sam se vratio", rekao je izjavu koja bi mogla naljutiti Bellatovog predsjednika Scotta Cokera.

U svakom slučaju, Bellatorova velter ili srednja divizija, ovi u kojoj odluči nastupati, dobila je veliko pojačanje, a tko god bude McCroryev prvi protivnik, čeka ga vraški težak posao. Jer, Barn Cat se vratio, a ovog puta ne misli trajati kratko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI