Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tamdan McCrory napokon ima priliku potvrditi svoj potencijal | Fight Site

Tamdan McCrory napokon ima priliku potvrditi svoj potencijal

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.12.2015 18:23h Autor:

Tamdan McCrory

Tamdan McCrory se vratio u UFC nakon šest godina i sad napokon ima priliku potvrditi sav svoj potencijal te dokazati da je 2009. godine jednostavno bilo prerano.

Nakon impresivnog povratka sportu, kroz borbe u Bellatoru, Tamdan ‘The Barn Cat’ McCrory (14-3, 4-3 u UFC-u), na najbolji se mogući način vratio u UFC, organizaciju kojoj je pristupio 2007. kao 20-godišnjak. Napustio ju, kao i cijeli sport, dvije i pol godine kasnije.

McCrory je već tad bio izniman potencijal, unatoč svome “štreberskom” i pomalo bezopasnom izgledu. No, nešto tad nije bilo u redu, poraz od Johna Howarda donio mu je otkaz, a on je iz sporta jednostavno nestao, sve do rujna prošle godine. Nakon što je prvobitno nastupao u velteru, sad se vratio kao borac srednje kategorije, a upravo je to bila jedna od referenci na kojima se gradila priča po kojoj je Josh Samman bio favorit.

“Prije borbe je kritizirao moje fizikalije i rekao je da sam slab, da bi mi se nakon borbe obratio i rekao mi da sam nevjerojatno snažan. No, ostavimo to po strani, nije bitno koliko je tko snažan, ono najvažnije nalazi se u glavi”, prokomentirao je Tamdan situaciju gdje su ga mnogi vidjeli kao izuzetno slabijeg borca.

Nakon šest godine se nije bilo lako vratiti, posebno nakon što rastanak nije bio ugodan. Većina fanova je zaboravila na ovog momka, ali oni koji bolje prate, već su samom pobjedom nad Bellatorovom zvijezdom, Brennanom Wardom, mogli vidjeti da se Tamdan vratio. No, koliko se teško bilo vratiti u UFC?

“Uvijek postoji velika doza pritiska prije borbe, posebno ukoliko je pobjeda izuzetno bitna. Otišao sam i vratio sam  se šest godina kasnije, pa naravno da nisam htio izgledati kao promašaj. Bilo je prisutno puno emocija, prošlo mi je kroz glavu gdje sam bio protekle godine, no sve sam to uspio pretvoriti u nešto pozitivno”, rekao je nešto o tome, dodavši:

“Najteže je zapravo dobiti motivaciju. Ja sam propustio par prilika jer se nisam htio boriti u velteru. No, cijelo ovo vrijeme sam supruzi govorio kako ću se vratiti u UFC, kako ću zaraditi novce, a mi ćemo napokon uspjeti zasnovati veliku obitelj. Dvije godina sam to sebi svaki dan govorio. I evo me!”

On ima i vrlo zanimljiv pogled na samu borbu:

“Imam jednu svoju izjavu koja kaže da što si bolji borac, to se manje moraš boriti. Ja i moj tim jako puno radimo na mentalnoj pripremi i to se u ovoj borbi potvrdilo.”

Tako je bilo i protiv Josha Sammana. Nije bilo niti sekunde da McCrory nije bio aktivan i da nije radio na nečemu, a dalo bi se zaključiti kako u njegovoj glavi postoji jedno pravo malo MMA računalo.

“U glavi sam ga imao cijelo vrijeme, a znao sam da će mu biti vrlo neugodno ako završim na njemu. Svaki puta kad me udarao sam se branio i mislio o svom idućem potezu. Više sam ga puta pokušao završiti, no bio je nevjerojatno nauljen, ne znam čime se namazao, no otkad smo krenuli, odmah je bio sklizak. Kad sam napokon dobio priliku, izračunao sam što mi je potrebno te sam došao do zahvata kojim sam ga završio”, objasnio je kako je došao do ove vrijedne pobjede, nad velikom UFC nadom.

Sada je vrijeme da naplati sav potencijal koji oduvijek ima u sebi. Ne znamo što je radio šest godina i koliko je to utjecalo na njega, no ovo što smo vidjeli u tri borbe, otkako se vratio, samo je znak da nikad nije izgubio što je imao. Tamdan McCrory je sigurno jedan od najatraktivnijih i najubojitijih boraca svijeta, koji u svakom sekundi traži način za završiti protivnika. Jedva čekamo njegovu iduću borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI