Tako se ne ponaša prema legendi: Silva ‘popljuvao’ promociju zbog sramotnog tretmana nakon UFC-a 200!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2016 11:25h Autor:

Anderson Silva (Facebook)

Legendarni Anderson Silva se priključio listi boraca koji su nezadovoljni tretmanom vodeće svjetske MMA promocije.

Bivši prvak u srednjoj kategoriji i borac kojeg mnogi smatraju najvećim u povijesti, jako je razočaran načinom na koji se UFC odnosio prema njemu nakon UFC 200 priredbe.

Prisjetimo se, Silva je tada uskočio samo dva dana uoči održavanja eventa te zamijenio Jona Jonesa u borbi s prvakom poluteške kategorije – Danielom Cormierom. Brazilac je taj meč izgubio jednoglasnom odlukom, ali možda više od samog poraza ga boli činjenica da od čelnih ljudi promocije nije dobio niti ‘hvala’.

“Komplicirano je pričati o mom povratku u oktogon. Dana i Lorenzo mi se nisu ni zahvalili nakon posljednje borbe. Naravno, ja sam želio taj meč, prihvatio sam borbu, ali sam svjestan svoje vrijednosti i važnosti. Bio sam jako razočaran nedostatkom poštovanja prema brazilskim sportašima. Doveo sam ovaj sport na jednu višu razinu, a ne dobivam, niti sam ikad dobio zasluženo poštovanje. To me jako uzrujalo, rastužilo i razočaralo kod UFC-a.

Nisam ja rekao da sam najbolji ‘pound-for-pound’ borac, to je rekao Dana. Možda je to izjavio jer je htio promovirati event, a možda zato što to zaista misli. Činjenica je da sve ovo, što sam ja napravio, nitko drugi nije mogao učiniti. Nije mi namjera biti bahat i arogantan, niti mislim da sam najbolji, ali sam svih ovih godina pokušavao pokazati kako sam drugačiji od ostalih. To nije samo moje mišljenje, već svi tako razmišljaju.”

Silva je u istom razgovoru za brazilski UOL otkrio kako mu je ponuđeno da bude spreman u slučaju da netko od Michaela Bispinga ili Dana Hendersona otkaže nastup u Manchesteru, ali način na koji su to zatražili od njega ne smatra primjerenim.

“Apsurdno je kako su mi to ponudili. Nisu me uopće direktno kontaktirali već su mi poslali poruku preko mojih predstavnika, a ja mislim kako nakon svega što sam napravio nisam tip lika koji tako prima poruke i koji mora biti u pripravnosti i čekati na borbu koju sam već dobio”, zaključio je Silva.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI