Taj stav nemaju samo prema meni, nego i prema našoj zemlji! Khabib optužio Nevadu za političku diskriminaciju zbog velike novčane kazne

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.02.2019 16:28h Autor:

Khabib Nurmagomedov

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov dao je prvi intervju nakon što je ranije ovog tjedna od Atletske komisije Nevade dobio suspenziju u trajanju devet mjeseci i kaznu od pola milijuna dolara zbog sudjelovanja u tučnjavi 7. listopada na UFC 229 priredbi u Las Vegasu.

“Prije donošenja odluke već sam otprilike znao da će takva kazna uslijediti”, rekao je Khabib na ruskoj televiziji. “Kako sam to primio? Nije mi se svidjelo, jer komisija nije uzela u obzir trenutak kada ja nisam bio inicijator. Nije to započeo moj tim, niti ja, drugi su započeli. Komisija je uzela u obzir samo završetak.”

U tučnjavi je sudjelovao i Conor McGregor kojeg je Nurmagomedov samo nekoliko trenutka ranije pobijedio u glavnoj borbi UFC-a 229. No Irac je od Komisije dobio 6- mjesečnu suspenziju i samo 50 tisuća dolara kazne. Khabib gleda na to kao političku diskriminaciju od strane Nevade.

“Ako ste primijetili, kažnjen sam novčano točno 10 puta više od McGregora. Mislim da taj stav nemaju samo prema meni, nego i prema našoj zemlji. Sport bi trebao biti bez politike, ali u našoj borbi politika se jako osjetila. Prije toga nisam primjetio takav odnos prema našim sportašima.”

Komisija je Nurmagomedovu omogućila da suspenziju smanji na šest mjeseci u razmjenu za društveno korisni rad, međutim, on za tu opciju nije zainteresiran.

“Rečeno mi je da bi se trajanje suspenzije moglo skratiti ako budem snimao društveno korisne spotove. Znate, neka država Nevada provede barem jedan posto onoga što ja radim. To su ljudi koji su legalizirali prostituciju, ovisnost o drogama, kockanje. Imaju na čemu raditi – na sebi, i oni meni nešto pričaju. Apsolutno se ne slažem s tim. Neka ostave suspenziju.”

Tučnjavi u T- Mobile areni priključili su se i i članovi ruskog tima Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov koji su suspendirani na godinu dana. Khabib je ponovio stav da se borbama neće vratiti dokle god su oni pod suspenzijom.

“A o braći i prijateljima – skočili su za mnom i bili kažnjeni. I dok njih ne puste u Octagon, ja se neću boriti. Nema razlike – proći će šest mjeseci, devet … ići ću u kavez nakon njih. Kada će to biti? Nije bitno. Moji prijatelji su bili kažnjeni zbog mene. To je nepravedno.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI