Taisumovu ponovno uskraćena američka viza, uklonjen s UFC 223 programa

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2018 16:51h Autor:

ilustracija

Iako se činilo da su napokon riješeni problemi Mairbeka Taisumova s američkom vizom te ga je UFC potvrdio za borbu na UFC 223 u Brooklynu, isti problemi su se ponovno pojavili te se čečenski borac neće susreti na tom velikom eventu s Evanom Dunhamom.

Taisumov (27-5, 6-1 UFC) je sve dosadašnje UFC borbe odradio izvan SAD-a, a pošto je unutar niza od pet pobjeda nokautom, promocija ga već neko vrijeme želi dovesti na američki teritorij te ovog fenomenalnog borca predstaviti svojoj najvjernijoj publici. Zajedno s njim radili su na osiguravanju vize, a kada se činilo da su to napokon riješili, potvrdili su mu borbu protiv Evana Dunhama na UFC 223.

Sada je preostalo nešto manje od mjesec dana do tog eventa i Taisumov je uklonjen s programa, budući da mu je viza ponovno uskraćena. Zapravo, njegov tim je rekao da mu nije odbijena, nego da ju još jednostavno nije dobio te da se čini da to neće biti riješeno na vrijeme. Dodali su da su sigurni kako će on nastupiti u SAD-u u bližoj budućnosti, no da to neće biti na UFC 223 eventu. Nažalost, ovo je već treći put da je njegova borba na američkom teritoriju otkazana.

Taisumov se već neko vrijeme nalazi na rubu Top 15 poretka, a najveći problem mu je upravo to što je sve pobjede ostvario izvan Amerike pa automatski nije ostavio toliko dobar dojam novinarima koji se bave rangiranjem boraca. Dunham se na ljestvici nalazi na 14. mjestu, a posljednju borbu odradio je neodlučeno protiv Beneila Dariusha. Prije toga imao je niz od četiri uzastopne pobjede. U UFC-u je od 2009. godine te je ostvario 11 pobjeda i šest poraza u promociji.

Nije poznato što će UFC napraviti s Dunhamom, no ima dovoljno vremena da mu pronađu novom “plesnog partnera” do eventa koji se održava 7. travnja, a predvode ga Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI