Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tai Tuivasa i Junior Dos Santos u glavnoj borbi australskog Fight Nighta | Fight Site

Tai Tuivasa i Junior Dos Santos u glavnoj borbi australskog Fight Nighta

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2018 18:39h Autor:

Junior Dos Santos i Tai Tuivasa

UFC je čini se uspio dogovoriti planiranu borbu Juniora Dos Santosa i Taia Tuivase, no ne u Kini kako je prvobitno planirano. Umjesto toga, ovi teškaši predvoditi će event na Tuivasinom domaćem terenu u Australiji.

U pitanju je UFC Fight Night 142, koji se 2. prosinca održava u Adelaideu, a već se neko vrijeme spominjalo kako će Tuivasa nastupiti u glavnoj borbi tog eventa, nakon što ga UFC nije uspio upariti s nikim u Kini. Ovdje su ga tako uparili s borcem koji je odbio spomenuti event u Pekingu, ali je odmah rekao kako će prihvatiti borbu tamo gdje uvjeti budu bolji po njega, prije svega misleći na one financijske.

Za 25-godišnjeg Tuivasu (8-0, 3-0 UFC) to je svakako najveća i najvažnija borba karijere, a talentirani Australac bi nastupom u njoj trebao potvrditi u kakvom je trenutno stadiju karijere. Ukoliko bi uspio savladati Dos Santosa, nitko više ne bi dvojio oko toga ima li on kvalitetu za napasti titulu, nakon što se već predstavio kao najveći teškaški potencijal. Dosadašnja najveća pobjeda mu je nad Andreiem Arlovskim, koju je ostvario u svom posljednjem nastupu, na UFC 225 eventu održanom u lipnju.

Junior Dos Santos (19-5, 13-4 UFC) se sredinom prošlog mjeseca vratio nakon što nije nastupio godinu i pol dana, odnosno od poraza u borbi za titulu protiv Stipe Miočića. Odradio je fenomenalnu borbu protiv Blagoia Ivanova, kojeg je izdominirao kroz pet rundi, u potpunosti uspjevši odvesti borbu “na svoj mlin”. Nedavno je izjavio kako vjeruje da je jednu pobjedu od novog napada na titulu, a također je otkrio i kako mu je velika želja odraditi treću borbu protiv Stipe Miočića.

Na posljednje objavljenim UFC rang ljestvicama, Tuivasa je deseti, a Dos Santos sedmi teškaš svijeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI