T.J. Dillashaw: Pobijedim li Codya u revanšu biti ću najveći borac u povijesti bantam kategorije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.07.2018 13:47h Autor:

Dillashaw i Garbrandt

4. kolovoza na redu je idući UFC-ov PPV event, odnosno UFC 227, kojeg predvodi revanš borba T.J. Dillashawa i Codya Garbrandta. Dillashaw nema namjeru tim nastupom samo obraniti naslov, nego je uvjeren da će pobjedom potvrditi status najboljeg borca u povijesti kategorije.

Kada Dillashaw i Garbrandt uđu u kavez, proći će točno devet mjeseci od njihove prve borbe, u kojoj je Dillashaw slavio nokautom te vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo. Iako Garbrandt nije upisao niti jednu obranu naslova, njihov veliki rivalitet doveo je do toga da je odmah ugovoren revanš. A T.J. prema tom revanšu gleda kao priliku za jedno dodatno postignuće.

“Ukoliko i ovog puta pobijedim Codya, to me stavlja na vrh liste najvećih bantamaša ikad. Ja uostalom znam da to jesam. Imam poraz podijeljenom odlukom od Dominicka Cruza i to je promijenilo dosta toga, a bila je to borba za koju sam vjerovao da sam pobijedio. To je promijenilo puno stvari, ali ja sam i dalje najbolji bantamaš svijeta. U ovoj borbi je cilj dalje izgraditi svoju ostavštinu i onda nastaviti dalje graditi se i biti što bolji pound4pound borac”, rekao je borac koji je naslov u svom prvom šampionskom nizu obranio dva puta, prije nego mu ga je početkom 2016. oduzeo Dominick Cruz. Upitan je T.J. ima li plan revanširati se i njemu, kada dođe priliku za to.

“Mislim da neće doći do te borbe i ne vidim zašto bi. Moji nastupi govore sami za sebe, a mi prvo moramo vidjeti može li se Cruz uopće boriti. Sumnjam da će on više ikada ući u kavez, moja briga je oko toga da moram za tri tjedna nokautirati Codya”, iznio je svoje sumnje u to da će se Cruz ikad više boriti.

Što se tiče borbe protiv Codya, on je najavio kako će ovog puta borba biti drugačija te da neće dozvoliti pogrešku koja je dovela do toga da je bio nokautiran. Ipak, Dillashaw smatra kako bi ovog puta to mogao riješiti još brže i lakše.

“Ne znam hoće li borba biti drugačija i neće mi biti bitno. Moj je cilj odraditi posao i dokazati da je Cody nebitan borac u ovoj diviziji. Odraditi ću borbu s ciljem da ga završim. On nema bradu, nema nikakvu tehniku i to ću potvrditi svima. Njemu nije mjesto niti u Top 10.”

Event se održava u Los Angelesu te se na njemu nalazi još jedan borba za titulu prvaka i to još jedan revanš. Demetrious Johnson bori se protiv Henrya Cejuda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI