Swansonu nakon iduće borbe istječe ugovor: Tražim borbu za titulu ili odlazim!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.10.2017 19:40h Autor:

Cub Swanson i supruga Kenda Perez

Cub Swanson je nedavno dobio ugovorenu borbu u main eventu UFC Fight Nighta 123, gdje će se susresti s Brianom Ortegom. Sada je objasnio kako mu je to posljednja borba na ugovoru, a da je novi odbio te da je vjerojatno upravo zbog toga dobio ovakvog protivnika.

Swanson je trenutno unutar niza od četiri pobjede te se nadao borbi za naslov prvaka. Osim toga, ima još jednu borbu na ugovoru, a vlasnici promocije su mu nedavno ponudili novi. No, on ga nije potpisao iz razloga što namjerava ovaj odraditi do kraja, a onda na stol staviti svoj glavni uvjet. Želi borbu za titulu prvaka, a to mu je čak važnije od onog financijskog dijela ugovora, iako i kod njega očekuje poboljšanje. Rekao je kako namjerava UFC-u staviti ultimatum, ili će mu dati priliku napasti titulu ili će napustiti promociju i otići drugom poslodavcu.

“To je potez kojim ću pokazati svoju snagu. Naravno da želim biti plaćen više, ljudi neke stvari ne razumiju. Ja sam došao do točke gdje zarađujem sjajan novac za život, no to nije novac za mirovinu, niti blizu toga. Ovo radim 13 godina i trenutno sam na vrhuncu karijere, no to neće dugo trajati. U jednom trenutku ću stati i neće mi dugo trebati da se umirovit, jer to želim učiniti prije nego počnem odrađivati užasne borbe samo da bih nešto zaradio. Tada želim imati dovoljno novca da ga mogu uložiti u neki posao te da činim prave stvari. Želim svoju priliku, borba Hollowaya i Edgara je 20. borba za titulu otkako sam u UFC-u, a konstantno sam u vrhu. Frustrira me vidjeti koliko Edgar dobiva prilika za titulu, iako je fantastičan borac, a ja ne. UFC mi cijelo vrijeme govori kako mi ništa ne mogu garantirati”, izjavio je Swanson za ESPN.

On i njegova supruga, poznata MMA reporterka i model, Kenda Perez, ovog su ljeta proširili svoju obitelj, odnosno na svijet su donijeli sina. To je još jedan razlog zašto Cub očekuje bolje uvjete. Kao što je sam naveo, misli se boriti samo kod smatra kako ima kvalitete to raditi na najvišem nivou. A također vjeruje kako je UFC-u stalo do toga da ga zadrže. Uostalom, u pitanju je borac koji je u oktogonu upisao deset pobjeda i samo tri poraza, s tim da su ti porazi došli od boraca kao što su Ricardo Lamas, Frankie Edgar i Max Holloway, znači sam vrh kategorije. Ukoliko savlada Ortegu biti će na pet pobjeda u nizu i vjeruje kako će UFC tada doći s ponudom kojoj se nada.

“Mislim kako sam ih uznemirio kada nisam prihvatio ponudu novog ugovora. No, to tako radi. Da se razumijemo, ja sam jako sretan u UFC-u, samo mislim da zaslužujem bolju poziciju. Vjerojatno bih se borio protiv Alda ili Lamasa da sam već sad potpisao novi ugovor. Nisam, i zato sada imam ispred sebe mladog, gladnog i neporaženog borca čije vrijeme tek dolazi. Već su moje posljednje borbe potvrdile kako me oni više vide kao nekog gatekeepera, budući da ovo nije prvi puta da me uparuju s nekim mladim talentom. Ja osobno nemam problema da ih nastavim pobjeđivati, uostalom jednako sam plaćen borim li se protiv Alda, Edgara ili Briana Ortege. Nažalost po Ortegu, ovog puta sam jako ljut zbog cijele situacije i on se neće dobro provesti.”

UFC Fight Night 123, kojeg predvode Swanson i Ortega, održava se 9. prosinca, tjedan dana što će Max Holloway i Frankie Edgar odraditi borbu za titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI