Swanson prokometirao Ortegin stisak: Osjećao sam da umirem

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.12.2017 21:10h Autor:

Ortega vs. Swanson

Cub Swanson je opisao borbu protiv Briana Ortege i trenutak koji ga je prisilio na predaju. Kaže kako je u globalu zadovoljan svojim nastupom.

Swanson se zapravo vrlo dobro kretao i radio, bio je bolji borac u stand upu, no onda mu se dogodilo ono što i prethodnim protivnicima Briana Ortege, trenutak nepažnje i brzo je došlo do tapkanja. Pa koliko god Swanson bio spreman na tako nešto.

“Bilo je sjajno, osjećao sam se odlični, bio sam smiren, dobro sam se kretao i birao udarce. Osjećao sam se kao da ga malo po malo razbijam. Bili smo spremni na njegove poteze, znali smo da će krenuti na to čim osjeti moje udarce, no uspio je u tome”, rekao je UFC-ov veteran, kojem je to bila 14. borba u promociji.

Završio je u čvrstom hvatu za koji je Ortega na kraju nagrađen bonusom. Bonus su dobili i za borbu večeri. Ipak, taj potez bio je vrlo impresivan, a Swanson je opisao kako je to izgledalo iz njegove perspektive.

“Odmah sam osjetio koliko je čvrst bio njegov hvat, uspio ga je zaključati, no počeo sam se boriti protiv toga i pokušao sam ga skinuti sa sebe. On je imao samo jednu ruku koju sam uhvatio i osjećao sam se dobro. No, onda je on promijenio poziciju. Noge su mu došle više na mom tijelu i uspio me uhvatiti. Uspio je uhvatiti i onda sam se previše uzbudio oko toga i počeo sam paničariti. Osjećao sam se kao da ću umrijeti.”

Velika je to šteta za Swansona, budući da se nadao borbi za titulu nakon ove borbe. Nakon poraza je ponovno na početku, kao što mu se dogodilo kad mu je pobjedničku seriju prekinuo Frankie Edgar.

“Ne mogu biti nezadovoljan, bio je to jedan od mojih najboljih nastupa. Sve dok me nije uhvatio…”, sa sjetom je na kraju izjavio Swanson, koji bi trebao u pregovore oko novog UFC ugovora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI