Swanson: Nisam htio čekati, zato sam prihvatio borbu s Edgarom

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.10.2014 18:42h Autor:

Cub Swanson

Cub Swanson iza sebe ima seriju od šest pobjeda u nizu i mogao je dobiti priliku boriti se za titulu prvaka u perolakoj kategoriji. No, nije htio čekati na nju, pa je odlučio prihvatiti borbu protiv Frankiea Edgara.

Frankie Edgar i Cub Swanson će se sastati 22. studenom u Austinu i to će biti borba koja će nam dati idućeg izazivača u perolakoj kategoriji. Ipak, Swansonu ta borba nije bila obavezna, budući da mu je rečeno da će se iduće boriti za titulu. Ipak, odlučio je nastupiti protiv Edgara.

"U ovome sportu se radi o borbi s velikim imenima, ja sam vidio tu priliku te sam odlučio prihvatiti borbu. Isto tako, nisam htio ponovno dugo čekao. Nisam se borio godinu dana, a onda su mi dali Jeremya Stephensa. Ne podcjenjujem ga, bio je težak protivnik, no nije bio nešto visoko na rankingu i nisam puno dobio tom borbom", rekao je Swanson i dodao: "Trenutno sam u najboljim godinama i ne mogu si dozvoliti da provodim vrijeme bez borbi. Trebaju mi nastupi, a ova borba će biti sjajna."

O bivšem prvaka lake kategoriji te izazivaču u perolakoj ima samo dobro mišljenje. Frankie također želi još jednu priliku uzeti pojas te postati treći čovjek s pojasima u dvije kategorije: "Mislim kako ću dobro odraditi tu borbu. Što je ludo u ovome svemu, svaki put kad Edgar bude ugrožen, nakon toga kao da postane još jači i opasniji, pa na to moram paziti. No, pun sam samopouzdanja i vjerujem kako sam bolji od njega. Moji treneri će odraditi dobar posao, a ja ću biti prvi koji je do pobjede protiv njega došao prekidom. Nećete ovdje vidjeti pet rundi."

Dodao je još nešto i o Conoru McGregoru, koji ga je donedavno provocirao i vrijeđao, a Swanson je to ignorirao. Sad ima malo drugačije mišljenje i Ircu bi pružio priliku za borbu: "Čovjek malo podsjeća na Alija i skidam mu kapu na tome. Kad me prozivao, rekao sam mu neka ostvari par pobjeda i popne se na rankingu, pa možemo razgovarati i on je to napravio. Ne mogu ga mrziti, a to što je postigao mogu samo cijeniti."

30-godišnji Swanson je u svom pobjedničkom nizu savladao Roopa, Pearsona, Oliveiru, Sivera, Poiriera i Stephensa, a samo su Poirier i Stephens izdržali do sudačke odluke.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI