Svi američki borci koji noćas nastupaju na UFC-u nenajavljeno testirani!

UFC 15.07.2015 10:32h Autor:

Ilustracija

Atletska Komisija Kalifornije je nenajavljeno testirala sve američke borce koji se noćas natječu na UFC Fight Night 71 priredbi u kalifornijskom San Joseu. Radilo se o nezavisnom testiranju koje nema veze s novom oštrom politikom UFC-a prema zlouporabi nedopuštenih sredstava te je Atletska Komisija sama financirala ovo testiranje. Na zadovoljstvo čelnika UFC-a, javnosti, fanovi i samih boraca, apsolutno svi američki borci su prošli test te su dobili dozvolu za nastup na priredbi koju predvode Frank Mir i Todd Duffee.

Strani borci koji se bore iste večeri će biti testirani na samoj priredbi te će se tehnikom "ugljihovih izotopa" saznati jesu li koristili steroide ili druga nedozvoljena sredstva.

Prema nekim pretpostavkama, ali i izjavama samih boraca, vjeruje se kako se brojka top svjetskih MMA boraca koji su upotrebljavali steroide kreće od 50 do čak 90 posto. Posljednjih mjeseci padovi na doping testovima su itekako uzdrmali UFC te su postali svojevrsna epidemija. Posljednji u nizu je Gilbert Melendez koji je morao odustati baš od nastupa na noćašnjem UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI