Sve spremno za Yoel Romero vs. Paulo Costa – pokušaj drugi

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2019 19:59h Autor:

Yoel Romero i Paulo Costa

Borba srednje kategorije između Yoela Romera i Paula Coste trebala bi predvoditi UFC on ESPN 3 event, koji se održava 27. travnja u Miamiu.

U pitanju je drugi službeni pokušaj organizacije borbe Paula Coste (12-0, 4-0 UFC) i Yoela Romera (13-3, 9-2 UFC), nakon što im je UFC 230 borba otpala zbog odustajanja Romera. Costa nije tada prihvatio zamjenskog protivnika, nego je rekao da će čekati dok Kubanac bude spreman. Pokušavalo ih se dogovoriti za prvi ovogodišnji event, no Romero nije mogao pristupiti pripremama, budući da je snimao show Exatlon.

Kako je s tim gotov te se show počeo emitirati, Romero je ponovno u dvorani, dok je Costa tamo cijelo vrijeme. Krenulo se u pregovore za borbu, a čini se kako će se ona održati na svojevrsnom Romerovom domaćem terenu. Naime, Kubanac živi u najvećem gradu Floride, Miamiu, gdje bi se borba trebala održati. U pitanju je UFC on ESPN 3 event, koji se održava 27. travnja.

Romerov posljednji nastup dolazi iz lipnja prošle godine, kada je drugi put izgubio od Roberta Whittakera, u njihovoj drugoj borbi za titulu. Između te dvije borbe upisao je pobjedu nad Lukeom Rockholdom. Costa se posljednji put borio mjesec dana nakon Romera, a tada je na UFC 226 eventu nokautirao Uriaha Halla. Sve dosadašnje pobjede u karijeri, uključujući četiri u UFC-u, upisao je prekidom.

Što se tiče službenog poretka kategorije do 84 kilograma, Romero se nalazi na prvom mjestu izazivača, dok je Costa sedmi. Borba još uvijek nije službeno potvrđena, no to se očekuje ovih dana, s ovom borbom kao predvodnikom eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI