Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sve glasnije se govori o spektaklu: McGregor protiv St-Pierrea za titulu nove divizije! | Fight Site

Sve glasnije se govori o spektaklu: McGregor protiv St-Pierrea za titulu nove divizije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2018 18:15h Autor:

McGregor i GSP

Sa sve više strana dolaze glasine kako UFC planira organizirati vjerojatno najveću borbu u MMA povijesti. U pitanju bi bio duel Conora McGregora i Georgesa St-Pierrea, a ulog bi trebao biti pojas nove divizije, one do 74.5 kilograma.

O toj se diviziji govori već neko vrijeme, odnosno o promjenama unutar UFC-a. Prema njima bi se ukinula velter kategorija do 77 kilograma te bi umjesto toga došle dvije nove. U pitanju je superlaka kategorija, koja bi bila do 74.5 kilograma, dok bi novi velter imao granicu na 79 kilograma. Laka kategorija ostala bi do 70, a srednja do 84 kilograma. I čini se kako UFC gradi planove prema kojima bi prvi prvak superlake kategorije ujedno bio i prvi UFC prvak u tri različite divizije. Tyron Woodley bi, u tom slučaju, svoju titulu prenio u novi velter.

 

Nešto o tome prvi je otvorenije rekao Chael Sonnen, odnosno on je iznio svoje mišljenje o tome hoće li se Georges St-Pierre još jednom vratiti i protiv koga bi se mogao boriti. Chael je vrlo često u pravu kod svojih prognoza, a kako je McGregor česta tema GSP-ovom treneru, Firasu Zahabiju, ne treba čuditi ukoliko se tako nešto uistinu “kuha”.

Objavu dijeli Chael Sonnen (@sonnench)

“Georges će se vratiti, boriti će se protiv Conora i to će biti najveća borba u MMA povijesti. Znam da je GSP spreman to učiniti i isto tako vjerujem da je Georges spreman otići dolje. On mi je to sam rekao, Georges mi je rekao da bi se borio za titulu do 74.5 kilograma”, rekao je Sonnen.

Brzo se s njim složio još jedan borac koji kroz karijeru luta između velter i lake kategorije, Diego Sanchez. On je, još prije nekoliko dana, na Instagram postavio objavu u kojoj također poziva UFC na uvođenje te divizije i organiziranje borba McGregora i St-Pierrea za novog prvaka.

Nema sumnje kako bi i sam UFC bio zainteresiran za ovako nešto, budući da bi to sigurno bila borba koja bi srušila rekorde prodaje jednog MMA prijenosa. Samo bi prije toga trebalo dogovoriti financijske uvjete koje bi odgovarale ovim dvjema, vjerojatno najvećim MMA zvijezdama u povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI