Sudar nokautera: Golovkin i Lemieux dogovoreni za 17. listopada

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.07.2015 20:59h Autor:

Genady Golovkin

17. listopada ove godine slijedi sjajan ispit za Genadya Golovkin, najubojitijeg boksača svijeta u ovom trenutku. Tad će u ring uči protiv Davida Lemieuxa, a meč će se održati u najpoznatijoj dvorani svijeta, Madison Square Gardenu u New Yorku.

Gotovo doslovno kroz trnje morao je proći Genady Golovkin (33-0, 30 KO) da bi se njegovo ime napokon dovoljno populariziralo u meki svjetskog boksa, SAD-u, no došlo je i to vrijeme, a s njim i veliki mečevi za GGG-a, svjetskog prvaka po srednjoj kategoriji. Takav će biti onaj koji slijedi 17. listopada i može se reći kako je Golovkin dočekao svoj prvi "blockbuster".

Onda će u New Yorku, i to u Madison Square Gardenu, u ring uči protiv sjajnog Kanađanina, Davida Lemiuxa (34-2, 32 KO), 26-godišnjeg boksača, koji se trenutno nalazi na devet pobjeda u nizu, a ona posljednja mu je tek druga u karijeri koju nije ostvario nokautom, iako je svog protivnika rušio čak četiri puta tijekom meča. Upravo ta njegova ubojitost automatski stvari dodatno zanimanje oko ovog meča.

Jer, Golovkin je poznat upravo po tome, a osim što je neporažen u karijeri, zastrašujuće zvuči činjenica da ima čak 20 nokaut pobjeda u nizu. Ulog je dodatno velik jer će se borci natjecati za sve pojaseve koje posjeduju, Golovkinov IBO, WBA i WBC te Lemieuxov IBF pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI