Sudačke kartice Hunta i Miočića: Samo tri 10-8 runde

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2015 19:14h Autor:

Pojavile su se sudačke kartice meča Stipe Miočića i Marka Hunta. Iznenađujuće, samo tri puta bodovana je 10-8 runda, odnosno suci su bili izuzetno tolerantni prema Marku Huntu.

Poznato je da američki MMA suci jako rijetko daju 10-8, a gotovo nikad 10-7 rundu, a to se potvrdilo kroz sudačke kartice borbe Miočića i Hunta. Naime, na samo tri sudačke kartice pronašla se 10-8 runda, dok je u čak devet slučajeva bilo 10-9, što je često rezultat i kod jedva vidljivih dominacija.

Sudac Dimitriou je tako sve četiri prve runde dosudio 10-9 u korist Miočića, sucu Foleya je treća bila 10-8, dok je sudac Keech bio "najhrabriji" te je treću i četvrtu rundu bodovao 10-8 za hrvatskog borca iz Clevelanda.

Već se prije govorilo o tome kako UFC suci rijetko kad boduju 10-8 rundu, a još rjeđe 10-10, za razliku od Europe, gdje je 10-10 vrlo čest skor te u europskim organizacijama nerijetko vidimo neodlučene borbe. Takva jedna situacija je npr koštala pobjede Vika Grujića. On je izgubio prvu i treću rundu, ali je zato u drugoj doslovno "razbio" svog protivnika. Ipak, sve tri runde su bodovane 10-9 te je tako Grujić doživio nezasluženi poraz.

Sreća što Stipe nije imao takvih problema, no ovo je još jedan dokaz da se treba ozbiljno porazgovarati o ovome, jer ne mogu sve tri podjednake runde iz jučerašnje borbe Kylea Nokea i Jonavina Webba biti 10-9, kao i runde iz borbe Miočića i Hunta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI