Sudac Miragliotta otkriva zašto je odlučio pustiti najluđi preokret u MMA-ju

UFC 30.06.2011 08:15h Autor:

Dan Miragliotta (Photo by Sherdog)

Da je Miragliotta ranije zaustavio borbu, MMA publika ne bi imala prilike vidjeti jedan od najluđih preokreta u povijesti ovog sporta u dvoboju Barryja i Konga.

Obično su MMA suci uvijek na meti žestokih kritika, no ovaj put je borilačka javnost pozdravila sjajno dijeljenje pravde u dvoboju Pata Barryja i Cheicka Konga na UFC on Versus 4 eventu. Barry je gotovo dva puta nokautirao Konga, no sudac Dan Miragliotta je pustio akciju jer je dobro procijenio da Francuz može nastaviti. Samo nekoliko trenutaka kasnije, upravo je Kongo bio taj koji je u san poslao svog protivnika. Da je Miragliotta ranije zaustavio borbu, MMA publika ne bi imala prilike vidjeti jedan od najluđih preokreta u povijesti ovog sporta.

“Prije sam odmah zaustavljao borbe. Čim bi vidio ili pomislio da je netko nokautiran, prekinuo bih dvoboj. Sada više nije tako. Pokušavam biti fokusiraniji i uzeti još djeliće sekunde da bih se uvjerio kako je on zaista u nesvijesti. Dajem si dodatnu sekundicu prije nego donesem konačnu odluku”, izjavio je Miragliotta za MMAjunkie.

Sudac se prisjetio borbe Barryja i Konga.

“Već sam bio spreman uletjeti u trenutku kada je Barry upućivao još nekoliko udaraca, no shvatio sam da mnogo toga ne pronalazi metu i da je Kongo krenuo na rušenje. U tom sam trenutku odustao. Odluka je bila zaista vrlo blizu. Vjerovao sam da će Barry uputiti još udarac ili dva i da ću onda morati zaustaviti dvoboj”, dodao je Miragliotta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI