Sud u New Yorku odlučio: Alvarez ne može u UFC

UFC 27.01.2013 12:47h Autor:

Eddie Alvarez

Muke po bivšeg Bellatorovog prvaka Eddieja Alvareza se nastavljaju. Sud u New Yorku je u petak odlučio u korist Bellatora pa se Alvarez sada sigurno neće smjeti boriti na UFC-u 159 kako je bilo planirano.

Za one koji nisu upućeni u aktualna zbivanja i sudsku bitku dvije velike američke MMA promocije, evo kratkog pojašnjenja.

Nakon što je Alvarezu istekao ugovor s Bellatorom, UFC je poslao ponudu koja uključuje osam borbi, 250 tisuća dolara bonusa za potpis, 70 tisuća dolara za svaku od borbi, odnosno dodatnih 70 tisuća za svaku pobjedu. Nadalje, svaki trijumf bi Alvarezu donio dodatnih 5 tisuća dolara pa bi se njegova plaća mogla povećati sve do impresivnih 210 tisuća dolara po meču. Povrh svega ovoga, Alvarez bi dobivao dio PPV kolača. Upravo se u ovoj stavci krije najveća zarada UFC-ovih zvijezda.

Alvarez bi objeručke prihvatio ponuđeno, no prema dosadašnjem ugovoru Bellator se ima pravo nadmetati sa svakom ponudom koja stigne na adresu njegovog borca. Koristeći to pravo, oni su poslali doslovce prepisanu UFC-ovu ponudu koja uključuje sve ono što nudi i UFC, osim udjela u PPV-u koji Bellator nema u svojoj ponudi.

Na sudu su se branili da su za dvoboj Alvareza i Chandlera htjeli uvesti upravo "pay per view" uslugu što je sud i uvažio te je na određeno vrijeme stopirao ovaj veliki transfer. UFC-ovi odvjetnici jednostavno nisu uspjeli uvjeriti suca da je njihova ponuda bolja i da bi Alvarez trebao postati dio UFC-ova rostera.

Prema pisanju novinara MMAFightinga, Mikea Chiappette, Alvarez je nakon ročišta poručio da su njegovi bivši poslodavci "puni sranja" što jasno govori o tome kako mu je sjela odluka suda. Drama se nastavlja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI