Suci ovog vikenda na UFC-u odradili briljantan posao

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2013 10:22h Autor:

Overeem i Browne

Biti sudac u MMA-ju je prilično nezahvalan posao. Rijetko kada se može čuti kako je neki djelitelj pravde dobro odradio svoj posao. Puno češće slušamo u katastrofalnim odlukama kako sudaca u ringu/kavezu, tako i onih bodovnih u čijim rukama su borci kada odzvoni konačni gong. Suci često imaju nezahvalnu ulogu procjene trebali neki meč prekinuti i zaštiti borca ili treba pustiti akciju na račun publike i atraktivnosti same borbe.

Nasreću, ovog vikenda smo gledali vrhunsku demonstraciju odličnog suđenja na UFC-ovoj priredbi u Bostonu. Kolege s jednog drugog portala su analizirale tri situacije koje pokazuju koliko dobro su odradili svoj posao. Mi vam donosimo njihovu analizu.

Mario Yamasaki (Travis Browne vs. Alistair Overeem)

Mnogi suci bi prekinuli meč u trenutku kada je Nizozemac navalio na uzdrmanog Brownea. No, Yamasaki je vrlo pažljivo pratio stanje američkog borca i znao je da još uvijek nije trenutak za prekidanje meča. Njegova odluka se pokazala presudnom jer, ne samo da se Browne uspio oporaviti, nego je vrlo brzo brutalno nokautirao Overeema.

Yves Lavigne (Michael Johnson vs. Joe Lauzon)

Mnogi nisu niti primijetili sitne prljavštine kojima se Michael Johnson koristio u meču protiv Joea Lauzona. U trenutku dok je razdvajao borce, Johnson je suca Lavignea uhvatio za podlakticu, malo je izvinuo i gurnuo ga. To je autoritativnom sucu bilo dovoljno da upozori Johnsona i priprijeti mu kaznenim bodom. Čak je i prilikom odlaska boraca u kut za vrijeme pauze, Lavigne slijedio Johnsona i dodatno mu pojasnio što ga čeka ukoliko nastavi s nesportskim ponašanjem.

Kevin MacDonald (Michael McDonald vs. Brad Pickett)

Teško je vjerovati što je sve preživio Brad Pickett u prvoj rundi ovog obračuna. Britanac se nekoliko puta našao u nokdaunu, no svaki put se uspio izvući iz neugodne situacije i oporaviti za nastavak dvoboja. Treba sigurno zahvaliti i odličnom sucu MacDonaldu koji je pažljivo pratio što se događa s Pickettom te je odlično procijenio da ovaj može nastaviti i da meč ne treba prekidati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI