Struve: Najbolje od mene tek dolazi

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2014 20:19h Autor:

Stefan Struve

Stefan Struve se vratio. Najviši borac UFC-a u subotu će ponovno uči u kavez i nastupiti protiv Matta Mitrionea na glavnom programu UFC 175 eventa. Uvjeren je kako su zdravstveni problemi iza njega i da njegovo vrijeme tek dolazi.

Struve se napokon riješio kardiovaskularnih problema koje su mu umalo okončale karijeru, no kako on sam kaže, sad je sve u redu. Ipak, problem je bio što mu je ta mana otkrivena puno kasnije nego što je trebalo. "Ja sam rođen s tim, ali pronašli su je podosta kasno. Inače se to otkriva u jako ranom dobu, no doktori, niti kad su slušali moje srce, dugo vremena nisu uspjeli čuti ništa. Moraš biti izuzetno koncentiran i obratiti pažnju da bi tako nešto čuo i srećom su čuli na vrijeme. Bio je to problem sa ventilom aorte, no to je sad dovedeno u normalu", rekao je nizozemski teškaš.

Objasnio je kako je došlo do otkrivanja zdravstvenih problema koji su ga umalo koštali karijere: "Do borbe protiv Hunta nikad nisam osjetio nikakve probleme, niti sam imao niti najmanju predodžbu da bi išta moglo biti loše u vezi mog srca. No, onda sam za borbu protiv Hunta bio bolestan, a kada si bolestan uz to stanje, to ubija. Srce mi je radilo na 60% kapaciteta i nakon detaljnih pretraga su mi otkrili problem."

Napokon, zdravlje je dobro i teški dani su, nadamo se, iza njega, što je i potvrdio: "Osjećam se sjajno. Treniram već cijelu godinu, iako nisam nastupao, niti sam imao dozvolu. Ukupno stanje mi je jako dobro, odmoran sam i pun energije,. a to je nešto što mi je znalo nedostajati u prošlosti."

Sad slijedi borba protiv Matta Mitrionea, u subotu na UFC 175 eventu: "Ne mogu dočekati da napokon uđem ponovno u kavez i dokažem koliko sam još uvijek dobar. Nisam trebao izgubiti onu posljednju borbu, trebao sam biti u nizu od pet pobjeda. No tako je kako je, ne mogu to promijeniti. Sve što mogu napraviti je to da u subotu dovedem stvari na moj put. Ja i moj tim činimo sve da to učinimo izvedivim i ne vidim način na koji mi on može to oduzeti", rekao je Struve te završio sa planovima za nastavak karijere:

"Želim nastaviti tamo gdje sam stao, kad sam pobijedio Stipu Miočića. Želim nastaviti svoj niz. Mislim kako se mogu prošetati kroz sve do Top 5 poretka i kako mogu biti konkurentan u samom vrhu i pobjeđivati međusobne borbe s najboljim borcima svijeta. Moje najbolje godine tek dolaze, u UFC-u sam od ranih 20-ih, a teškaši dožive svoj vrhunac tek u 30-im godinama. Dakle, moje najbolje godine tek dolaze."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI