Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Stručnjaci za govor tijela: Jon Jones laže o kokainskoj aferi! | Fight Site

Stručnjaci za govor tijela: Jon Jones laže o kokainskoj aferi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2015 10:06h Autor:

Jon Jones

Stručnjakinje komunikologije, te verbalnog i neverbalnog izražavanja, profesorice Janine Driver i Patti Wood, proučavale su govor isprike Jona Jonesa, odnosno intervju u kojem je progovorio o kokainskoj aferi, prikazan na Foxu. 

Njihov zajednički zaključak jest kako Jones uglavnom nije bio iskren. Pa evo potankog objašnjenja! Profesorice tvrde kako se koristio rječnikom kojim se uglavnom koriste oni koji daju lažna svjedočanstva na sudu. Ističu posebno rečenice "No. No, I did not.". Tom se negacijom ne koriste ljudi koji su iskreni, tvrde komunikologinje. Drugi verbalni dokaz zahvaljujući kojem su prepoznali lažljivca jest nedovršavanje rečenica, objašnjavaju profesorice. Što se samog govora tijela tiče, kao dokaz neiskrenosti navode meškoljenje, nemirna ramena, stalno vlaženje suhih ustiju, te dizanje obrva. 

Ipak, nije sve tako crno. Wood i Driver tvrde da je u dijelu u kojem je govorio o braći bio iskren, kao i kad je tvrdio da je to što je napravio bilo "vrlo glupo". Dodaju i kako Jones ima jasno dovojene osobnosti; onu privatnu i onu koja iskoči kad se upale kamere. 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI