Story: Pobijedio sam Hendricksa jer sam ga napao, borci ga previše respektiraju

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2014 20:35h Autor:

Johnny Hendricks i Rick Story

Rick Story i Johnny Hendricks sastali su se u prosincu 2010. godine. Story se prisjetio te borbe te toga kako je savladao sadašnjeg UFC-ovog prvaka u velter kategoriji. Smatra da je ključ bio u tome što mu je stvorio presing na koji nije imao odgovor.

Nakon pobjede nad Gunnarom Nelsonom, Rick Story je ponovno postao bitan faktor unutar UFC-ove velter kategorije. Također, on je i jedini borac koji se može pohvaliti činjenicom da je (bez kontroverzi) savladao Johnnya Hendricksa. Bilo je to u prosincu 2010. godine, kad je Hendricks bio borac sa skorom 9-0 i nizom 4-0 u UFC-u.

"Hendricks nije nešto previše drugačije borac nego što je bio tad", rekao je Story o prvaku, koji je nakon tog poraza naredao šest pobjeda i izborio meč s Georgesom St-Pierreom te dodao: "Malo je agresivniji i ima više samopouzdanja, posebno u svoje udaračke tehnike i to je ono čega se potrebno paziti u borbi protiv njega."

Naravno, nema tu nikakvog podcjenjivanja prvaka, Story misli da je samo imao pravilan pristup protiv njega. "Nevjerojatno je opasan udarač i teško se spasiti ako dozvoliš da te kvalitetno udari. No, ja sam jedini borac koji je njega natjerao da se kreće unazad, ja sam mu stvorio pritisak i napao ga. On na to nije imao odgovor", objasnio je zašto smatra da je ostvario pobjedu u toj borbi.

Također, vjeruje da zna gdje je problem kod boraca koji su se sastajali s njim: "Moje je mišljenje da ga se previše boje, da imaju previše respekta prema njemu i njegovim vještima, a takav pristup samo mu dodatno pomaže. Svi smo vidjeli kako previše respektiraju njegovu snagu i jednostavno se boje biti nokautirani. Potrebno ga je napasti pa što bude, treba vidjeti kako će odgovoriti na to."

Za svog idućeg protivnika, Story ima želju, iako nije nikoga točno specificirao: "Već sam rekao, želim da to bude netko iz Top 10 poretka, no mogu čekati. Unutar tog poretka se još moraju održati neke borbe i onda će slika biti potpuna. Nije mi problem čekati da se to dogodi te da onda dobijem protivnika. Imam sad dvije pobjede u nizu, ako ovako nastavim i upišem još koju, mogao bih se naći u vrhu i možda dobiti priliku i napasti pojas. Vidjeti ćemo sve kad dođe vrijeme."

Storyev skor u karijeri je 18-8, a ovaj je 30-godišnjak u UFC-u odradio već 17 borbi, uz skor 17-6. Samo jednom u karijeri nije poražen odlukom, a to je bio "neck crank" Damiana Maie, koji neki još uvijek pamte. U posljednjih šest borbi ostvario je četiri pobjede, dok je poražen od Mikea Pylea i Kelvina Gasteluma, oba puta podjeljenjom sudačkom odlukom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI