"Stitch": Ja financijski ovisim o svom sponzoru, a u UFC-u su mi rekli da novca nema

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.07.2015 09:24h Autor:

Jacob Duran

U samo dva dana Jacob Stitch Duran je dospio na sve naslovnice borilačkih medija. To ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o jednom "cutmanu". No, ne o običnom "cutmanu", nego o najboljem majstoru svog zanata na svijetu. Popularni "Stitch" je, naime, javno kritizirao UFC zbog ugovora s Reebokom koji i njemu više ne dopušta nošenje sponzorskog prsluka, a odmah je idući dan dobio otkaz u elitnoj promociji. Javnost je zgrožena, u UFC-u šute.

"Došlo je do te točke kada sam pokušavao reći nešto u korist naše struke. Mislim da mogu predstavljati ovu grupu ljudi i da smijem postavljati pitanja dečkima u UFC-u. Nitko nas nije zaštitio, nismo uopće dobili priliku sudjelovati u raspodijeli nekog novca od sponzorstva, a ja osobno financijski dosta ovisim o sredstvima koja sam dobivao od svog sponzora", iskreno je rekao Duran za MMAJunkie nakon što je već otpušten.

"Od svih cutmana ja sam izgubio najviše", dodao je.

I zaita, Stitch je daleko najtraženiji majstor svog zanata koji krpa posjekotine i zamata ruke i braći Kličko i svim drugim najboljim udaračima svijeta, neovisno dal se radi o MMA-ju, boksu ili kick boksingu.

"Pokušao sam predstavljati našu struku, pričati s UFC-om, ali su mi oni u biti rekli da novaca više nema", zaključuje Duran.

Epilog je poznat. Stitch se pobunio javno, a odmah drugi dan je dobio otkaz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI