Stipu Miočića i Marka Hunta gledat ćemo u ranim jutarnjim satima

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.05.2015 19:36h Autor:

Ako ste se nadali subotnjem gledanju UFC-a u vrijeme ručka, kao što je do sada bilo s Australskim eventima, prevarili ste se. Nažalost, ugovor UFC-a s Fox Sports mrežom uvjetuje "američki" prime time termin, tako da će fanovi van Amerike opet biti zakinuti, a borci još jednom nastupiti u, za njih, nenormalnim uvjetima.

Do potpisa UFC-ovog ugovora s Fox Sportsom, svi UFC-ovi eventi održavali su se u vremenu koje je u državi gdje je event bio lociran bilo "prime time", odnosno glavni program najčešće je počinjao u 21 sat. Po tom principu, kod nas bi subotnji Fight Night u Adelaideu počinjao bi 11.30 (glavni program), odnosno 8.30 (uvodne borbe). No, od toga ovog puta neće biti ništa. 

Razlog za to je ponovno mreža Fox, s kojom UFC ima ugovor za prijenose evenata, a koja uvjetuje sve priredbe, pa gdje god se one održavala, u udarnom televizijskom terminu. Tako smo već doživjeli Gustafssona i Johnsona koji su se borili iza dva sata ujutro, a sad ćemo vidjeti jednu drugu krajnost.

Tako će se ovog puta dogoditi da će event, koji je svuda najavljen za 9. svibanj, zapravo "de facto" biti održan dan kasnije, ako se gleda po vremena države i grada, odnosno australskog Adelaidea, gdje će se održati. Da bi sve ušlo u te okvire, ovog će puta glavni program krenuti u 23 sata po američkom vremenu, odnosno 5 sati ujutro po srednjoeuropskom. Što bi značilo da u Adelaideu uvodne borbe kreću u 11.30, a glavni program u 14.30. Suludo za jedan borilački event, zar ne? I posebno neljudski za borce koji nisu navikli u to vrijeme biti u "borbenom" modu. Prema tome, borba Stipe Miočića i Marka Hunta održat će se oko 6 sati i 30 minuta po srednjoeuropskom vremenu.

No, do toga nas je dovelo UFC-ovo nastojanje da postanu dostupni široj publici. Ipak je njihovo glavno tržište američko, a mi ćemo ipak morati još neko vrijeme pričekati za novi event u "normalno" vrijeme. Možda budemo imali sreće s Berlinom idući mjesec, no za taj event još nije poznat vremenski raspored.

UFC Fight Night 65 – program i raspored

Glavni program – 5.00 po srednjoeuropskom vremenu

Mark Hunt vs. Stipe Miocic
Brad Tavares vs. Robert Whittaker
Sean O’Connell vs. Anthony Perosh
Jake Matthews vs. James Vick

Uvodni program – 1.45 po srednjoeuropskom vremenu

Hatsu Hioki vs. Daniel Hooker
Kyle Noke vs. Jonavin Webb
Sam Alvey vs. Daniel Kelly
Lisa Ellis vs. Bec Rawlings
Dylan Andrews vs. Brad Scott
Alex Chambers vs. Kailin Curran
Vik Grujic vs. Brendan O’Reilly
Ben Nguyen vs. Alptekin Ozkilic

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI