Stipe Miočić: Za uspjeh zahvaljujem suprugama mojih trenera!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.04.2018 17:28h Autor:

Stipe Miočić

Vrlo zanimljive izjave dao je Stipe Miočić o svom timu i trenerima, kao i o stalnoj temi usporedbe njegova dva posla, onog borilačkog te onog u vatrogasnoj postrojbi.

Jedna od najzanimljivjih činjenica kod Miočića je ta da je do vrha došao preko manje poznatog tima iz Clevelanda, Strong Style tima, koji osim njega i Jessice Eye nije uspio profilirati niti jednog borca ili borkinju. No, Stipe niti jednom u karijeri nije razmišljao napustiti one koji su ga zapravo stvorili kao borca, odnosno nikada nije razmišljao uputiti se u neku od elitnih MMA dvorana, u kojima trenira na desetke UFC boraca.

“Da nema mojih trenera, ja danas ne bih bio ovdje gdje sam. Oni su u moj uspjeh uložili svoje vrijeme i svoj trud. Oni su žrtvovali jako puno toga, ostavljali su svoju djecu kod kuće da bi bili sa mnom i uvijek su bili tu za mene. Njihove supruge nikada nisu prigovarale, pokazale su veliko razumijevanje. Ja uistinu trebam zahvaliti njihovim suprugama, to su sjajne žene, jer su dozvolile mojim trenerima da putuju sa mnom. Mi smo jedan jako dobro podmazan stroj, već osam godina smo zajedno, šalimo se, volimo se i smijemo se zajedno. Mi smo zapravo braća”, ono je što Stipe ima reći o svojim trenerima koji su uvijek bili tu za njega. Upravo je to ono što u Strong Styleu ima, a što u nekim većim timovima, unatoč nekim boljim uvjetima, ne bi imao. To je ono što je Stipi važno i zbog toga ne postoje nikakve opcije odlaska iz Clevelanda, osim na neko kraće vrijeme, kao što zna otići trenirati u New York, s Gianom Villanteom i Chrisom Weidmanom.

U Clevelandu osim toga ima i svoj drugi posao, koji je ujedno i njegova druga ljubav. Iako nema nikakve potrebe za to, Stipe i dalje radi u vatrogasnoj postrojbi, no kaže da mu to pomaže i u karijeri borca.

“Moja oba posla meni su jednaka. Da bih bio medicinski djelatnik u vatrogasnoj postrojbi, ukoliko se dogodi nešto ozbiljno, moram zadržati mirnoću i pribranost. Ne smijem izgubiti kontrolu jer je tu osoba kojoj ja trebam pomoći, stabilizirati ju i učiniti sve što mogu da što prije i u što boljem stanju dođe u bolnicu. Taj posao mi pomaže oko borilačke karijere, jer te iste karakteristike uspijevam zadržati i kad uđem u kavez.”

Stipe će uskoro krenuti u kamp za UFC 226 borbu protiv Daniela Cormiera. Do tada njih dvojicu možete gledati kao trenere u 27. sezoni Ultimate Fightera, koja se jučer počela emitirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI