Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Stipe Miočić – “teškaš razornih ruku, dobrog hrvanja i vrhunske brzine” | Fight Site

Stipe Miočić – “teškaš razornih ruku, dobrog hrvanja i vrhunske brzine”

UFC 27.09.2011 14:02h Autor:

Stipe Miočić (Photo Facebook)

Bloody Elbow je još u travnju objavio veliki profil naše MMA nade, Stipe Miočića. Tada se znalo samo da je UFC zagrizao za ovog potentnog teškaša, no još uvijek nije bilo poznato kako će Miočić nastupiti na UFC-u 136 protiv Joeyja Beltrana.

Opisali su ga kao velikog potencijala s razarajućim udarcima i vjerojatno “najtežim” rukama od svih nadolazećih UFC boraca.

“U amaterskoj karijeri je nokautirao apsolutne sve protivnike, a isto su prošla i zadnja četiri čovjeka koji su mu se suprotstavili u profesionalnoj karijeri. Njegova strategija je jasna – odlična obrana od rušenja i otvorena makljaža. Velika je šansa da njegov atraktivan stil oduševi u oktogonu, stoji u uvodu opisa borca hrvatskih korijena.

Napadačke kvalitete:

Razorni nokauti, brze ruke, solidno hrvanje i prirodni atleticizam kada kombinirati, dobijete snagu zbog koje je Miočić nezaustavljiv u kavezu. Uspjesi u amaterskom boksu i dokazane kvalitete u NCAA hrvanju uvijek natjeraju njegove protivnika na povlačenje. Sličnu strategiju je upotrijebio Ryan Bader u UFC-u. Ispred Miočića je dosta prostora za napredak, ali i dokazivanje.

Defenzivne kvalitete:

Miočić može popraviti mnogo stvari u stojci. Često spušta ruke previše nisko i oslanja se na brzinu nogu i točnost u kontrama kako bi osujetio agresivnije protivnike. To se za sada pokazalo kao odlična taktika protiv slabijih udarača, no oni bolji bi to mogli iskoristiti. Plus mu je i odlična obrana od rušenja što je produkt hrvačkih kvaliteta i brzine. Ukoliko još dodatno poboljša udaračke kvalitete i obrana od rušenja će postati još bitnija.

Napredak:

Teško je vidjeti neki veći napredak u njegovoj tehnici s obzirom da su protivnici bili prosječnih kvaliteta i nisu mogli preživjeti niti prvu rundi. Nešto je radio na stojci što se može vidjeti u pažljivijem biranju udaraca i manje vremena provedenom na petama. Češće koristi nožne tehnike što je još jedno oružje pridodano već postojećem arsenalu. Zanimljivo će biti vidjeti kako će se snalaziti ukoliko ga netko sruši na parter.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI