Stipe Miočić prepun samopouzdanja najavio…

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.09.2018 18:43h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić maksimalno je motiviran oko svoje iduće borbe i povratka na vrh teške kategorije te se čini da ga ja poraz od Daniela Cormiera natjerao na još veći rad i fokus nego što je u njegovom slučaju to bilo do tada.

Dva je mjeseca prošlog od borbe protiv Daniela Cormiera, što bi značilo da su neke rane u Stipe Miočića svakako zacijelile. No, neke su i dalje prisutne, prije svega činjenica da on više nije UFC-ov prvak, kao i to da vjerojatno neće dobiti priliku pojas odmah vratiti. Odnosno, vjerojatno neće nastupiti u idućoj borbi za prvaka, no čini se da bi Stipe mogao biti spreman čekati.

Sudeći po njegovoj posljednjoj objavi na Instagramu, gdje je već dogurao do impresivnih 737.000 pratitelja, već se zna što je glavna ambicija Vatrogasca iz Clevelanda. On želi nadmašiti nikoga drugog nego Stipu Miočića.

“Rekordi su tu da bi ih se rušilo. Postavio sam rekord tri puta obranivši titulu teškaškog prvaka. Namjeravam sada postati onaj koji će srušiti i taj rekord”, napisao je Stipe na fotografiji s pojasevima u pozadini.

Stipe je nedavno imao još jednu sličnu objavu, na kojoj drži četiri pojas. To su onaj kojeg je “oduzeo” Fabriciu Werdemu te tri koja je dobio kao poklon i uspomenu kod svake od uspješnih obrana. I tamo je poruka također bila motivirajuća, budući da je najavio kako ide prema petom pojasu.

View this post on Instagram

Tunnel vision! Heading towards my 5th. #Focused

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

Situacija u teškoj kategoriji vrlo je zanimljiva, a čini se da bi se tijekom proljeća iduće godine mogla organizirati borba za upražnjenu titulu, neovisno o tome hoće li ona ostati kod Daniela Cormiera ili pripasti Brocku Lesnaru. Zanimljivo, Stipe čak niti u toj situaciji ne može biti siguran da će dobiti mjesto u toj borbi, ako znamo kako se UFC ranije ponašao prema njemu. Sama činjenica da se uskoro održavaju borba Alexandra Volkova i Derricka Lewisa te borba Curtisa Blaydesa i Francisa Ngannoua dovodi do toga da bi pobjednici tih borba sebe svakako smatrali prvim izazivačem. U tom slučaju imati ćemo ih trojicu te će jedan morati otpasti. Stipe Miočić ni u kom slučaju ne bi smio biti taj, ali s vodstvom UFC-a se nikad ne zna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI