Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Stipe Miočić obranio titulu nokautom u prvoj rundi, Joanna dominantna 25 minuta! | Fight Site

Stipe Miočić obranio titulu nokautom u prvoj rundi, Joanna dominantna 25 minuta!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2017 07:07h Autor:

JDS vs. Miocic

Tri borbe za titulu, tri nokauta u prvoj rundi. To je skor posljednje tri borbe Stipe Miočića. Joanna Jedrzejczyk je potvrdila kako je najbolja MMA borkinja koja se do sada pojavila, svojom vjerojatno najboljom borbom u karijeri, a Demian Maia je osigurao poziciju idućeg izazivača u velteru. Frankie Edgar je naprosto demolirao Yaira Rodrigueza, dok se David Branch u UFC vratio pobjedom nad Krzysztofom Jotkom.

Uz tek manje probleme, Stipe Miočić je po drugi put obranio teškašku UFC titulu, čime je osvetio poraz od Juniora Dos Santosa, koji je doživio prije dvije i pol godine. Tada je u pitanju bila sudačka odluka nakon pet rundi, a ovog je puta sve riješeno nakon dvije i pol minute, čime je Miočić ostao prvak bez da je morao ulaziti u tešku i napornu borbu kroz više rundi.

Junior je imao zanimljivu taktiku nanošenja štete low kickovima, što mu je čak i dobro uspijevalo, čime je anulirao prve pokušaja napada prvaka. Nakon otprilike minute i pol vidimo prvu pravu izmjenu, no većina udaraca završava u blokovima oba borca. Ipak, Miočić nastavlja držati prvi korak i to mu se vrlo brzo isplatilo. Desnim direktom ozbiljno je uzdrmao Brazilca, koji je pokušavao prezentirati da mu nije ništa, no vidjelo se kako nije čvrst na nogama te prvak čeka trenutak za iskoristiti priliku. On je vrlo brzo došao te još jedna snažna desnica šalje izazivača na pod, a nakon još nekoliko udaraca je sudac Herb Dean sve prekinuo.

Vjerojatno do sada najkvalitetniju obranu naslova upisala je Joanna Jedrzejczyk. Mnogi su vjerovali kako je Jessica Andrade ona koja može zaustaviti Poljakinju, no Brazilka je kroz 25 minuta imala tek nekoliko kratkih bljeskova u prve dvije runde. Ne mora se previše pisati o tome kako je borba izgledala. Poljakinja je jednostavno bila brža, preciznija i tehnički kvalitetnija. Andrade nije imala odgovor na njeno kretanje i savršen osjećaj za trenutak napada. Potrebno je čestitati Andrade na velikoj izdržljivosti i čeličnoj volji, no Joanna Jedrzejczyk je vjerojatno najbolja MMA borkinja koja se pojavila u dosadašnjoj povijesti ovog sporta. Svih pet rundi uvjerljivo je pripalo Poljakinji koja je tako peti put obranila UFC titulu slamka kategorije.

Demian Maia nastavio je protiv Jorgea Masvidala svoju seriju i sada je napokon siguran kao idući izazivač u velter kategoriji. Protiv Jorgea Masvidala imao je težak posao, no odradio ga je na sebi svojstven način. Sve tri runde izgledale su slične, Masvidal je pogađao u stand upu, no bez previše agresive. Naravno, razlog tome bio je strah od rušenja i Maiane kontrole, ali svaki puta je majstor partera uspijevao doći do rušenja. Masvidal je dobro radio i u situacijama kada bi se našli na podu, branio je gušenje, no nije mogao napraviti previše toga što bi mu donijelo bodove. Ono što je Maiai stvaralo problem i brigu prije sudačke odluke bila je činjenica da niti on nije ovog puta bio dovoljno konkretan. Jedan je sudac čak vjerovao da je Masvidal napravio dovoljno u svojim stand up napadima, pa mu je i dodijelio dvije runde, ali dva suca su ipak smatrala kako je Maia bio bolji te Brazilac podijeljenom odlukom dolazi do svoje sedme pobjede u nizu.

Frankie Edgar pokazao je Yairu Rodriguezu kako mu još nije vrijeme za “družiti se” s velikim dečkima. Atraktivnog Meksikanca bivši je prvak jednostavno uništio u svakom značenju i smislu tog pojma. On samog početka je bio eksplozivan, ulazio je u njega, rušio ga te jednostavno demolirao snažnim udarcima. Niti u jednom trenutku prvih deset minuta nije se dogodila neka situacija u kojoj bi Yair imao ikakve šanse, a pred treću rundu njegovo je lice bilo potpuno demolirano. A s takvim licem mu liječnici nisu dozvolili povratak u borbu te je Edgar došao do pobjede tehničkim nokautom nakon dvije runde. Frankie u perolakoj kategoriji jednostavno prolazi kroz sve protivnike, osim jednog. Josea Alda, koji ga je savladao oba puta kada su se susreli.

Bivši dvostruki WSOF prvak, David Branch, u UFC se vratio pobjedom u jako teškoj borbi protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Ipak, borba njega i Krzysztofa Jotka nije bila među uzbudljivijima na današnjem programu. Branch je ušao opuštenije i dosta brzo je došao do rušenja koje mu je donijelo kontrolu nad prvom rundom. U drugu Poljak ulazi bolje i drži tempo te pogađa nekoliko dobrih serija s distance. No, problem druge runde bio je taj da su se borci većinom gledali uz poneki stidljiv napad. U treću dionicu se ulazi s po jednom rundom za svakog borca, a Branch je tu pokazao bolju taktiku i iskustvom je nadvladao svog vrlo talentiranog protivnika. Amerikanac je bio agresivniji te je forsirao borbu u klinču uz pokušaje rušenja. U drugoj polovici posljednje runde je to napokon uspio, no nakon kratke kontrole su ponovno na nogama. Ipak, nije Jotko napravio dovoljno da više od jednog suca uvjeri kako je on trebao biti pobjednik te je Branch slavio podijeljenom odlukom. Žestoko hukanje iz publike je pokazalo što fanovi misle o ovoj borbi.

Uvodni program ponudio je fantastičnu borbu bivšeg prvaka Eddiea Alvareza i Dustina Poiriera, koji su ponudili pravi rat uz vrlo neslavan završetak. Njih dvojica su prvu rundu prezentirali nekoliko sjajnih izmjena, uz visok ritam i aktivnost svih pet minuta, no ono pravo došlo je u drugoj rundi. Nju puno bolje otvara Poirier koji nakon pola minute bezuspješno pokušava stojeću giljotinu, da bi nakon dvije minute pogodio i ozbiljno uzdrmao Alvareza. Krenuo je tada po završetak borbe, no bivši prvak odnekuda izvlači snagu i kontrira desnim krošeom te okreće cijelu situaciju. Odjednom je Poirier u teškoj situaciji i Eddie to koristi udarcima koljenima. Dva puta je sjajno pogodio, no ono treće koljeno, koje je zapravo najbolje sjelo, dogodilo se dok je Poirier s obje ruke bio na podu. On nakon tog udarca nije bio u stanju nastaviti borbu te je došlo do poništenja iste, radi ilegalnog udarca. Publika tu odluku nije ugodno dočekala, no oba borca su im se obratili i rekli kako očekuju nastavak ovog rata u revanšu i nema sumnje kako će ga UFC organizirati.

Seriju sjajnih nastupa nastavlja Jason Knight koji je impresivno savladao Chasa Skellya. Bio je bolji kroz prve dvije runde da bi nokautom sve završio početkom treću. Pravi show ponudili su teškaši Chase Sherman i Rashad Coulter, iako se baš ne mogu pohvaliti dobrom kondicijom. No, veliko srce oba borca ponudilo je brawl u kojem je Sherman najvažniju stvar napravimo udarcima po nogama svom protivnika tijekom prve runde. Coulter je tako jedva hodao s bolnim grimasama na licu, no nekoliko je puta uspio poslati pravu bombu na lice Shermana, koji je sve nevjerojatno primao. Borba je došla do trenutka kada su obojica izgledala kao da treba samo jedan udarac da se sve završi, a tog je pronašao Sherman, koji je desnim laktom uspio završiti ovu borbu.

James Vick još jednom je potvrdio svoju kvalitetu te mu je za nokaut pobjedu nad Marcom Polom Reyesom trebao oko pola prve runde. Sve je započeo lijevim krošeom, a završio desnim direktom, nakon kojeg povratka za Reyesa nije bilo. Cortney Casey savladala je veliku Jessicu Aguilar, čije je vrijeme ipak proplo, Enrique Barzola savladao je Gabriela Beniteza u latino duelu, a sve je otvorio Gadzhimurad Antigulov pobjedom nad Joachimom Christensenom.

UFC 211 – Rezultati

Stipe Miočić def. Junior Dos Santos – TKO (R1, 2:22)
Joanna Jedrzejczyk def. Jessica Andrade – jednoglasna sudačka odluka
Demian Maia def. Jorge Masvidal – podijeljena sudačka odluka
Frankie Edgar def. Yair Rodríguez – TKO (R2 5:00)
David Branch def. Krzysztof Jotko – podijeljena sudačka odluka

Eddie Alvarez vs. Dustin Poirier – poništena borba
Jason Knight def. Chas Skelly – TKO (R3 0:39)
Chase Sherman def. Rashad Coulter – KO (R2 3:36)
James Vick def. Marco Polo Reyes – TKO (R1 2:39)

Cortney Casey def. Jessica Aguilar – jednoglasna sudačka odluka
Enrique Barzola def. Gabriel Benítez – jednoglasna sudačka odluka
Gadzhimurad Antigulov def. Joachim Christensen – SUB (R1 2:21)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI