Stigla presuda: Čovjek koji je ubio UFC-ovca Ryana Jimma osuđen na osam godina zatvora!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.12.2018 10:57h Autor:

Ryan Jimmo (Instagram)

Smrt nekadašnjeg UFC-ovca Ryana Jimma je potresla borilački svijet 26. lipnja 2016. godine. Borac je ubijen u prometnoj “nesreći” u kojoj je sudjelovao nepoznati muškarac, koji se udaljio s mjesta zločina.

No, policija je uspjela prvo identificirati, a onda i locirati Anthonyja Getschela, čovjeka koji je sjedio iza volana vozila koje je usmrtilo Jimma.

26-godišnji Getschel je u ponedjeljak osuđen na ukupno osam godina zatvora radi ubojstva UFC borca. Vijest je donio Edmonton Journal.

Getschel je šest godina zatvorske kazne dobio radi ubojstva Ryana Jimma na mah, a dvije dodatne radi napuštanja mjesta zločina. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, Getschel još osam godina neće smjeti upravljati motornim vozilom.

Podsjećamo kako je Getschel prije desetak dana priznao krivnju na sudu, nakon čega je odrežen datum izricanja konačne presude.

Prema pisanju CBC-a, Getschel je prvotno optužen za ubojstvo drugog stupnja, ali i za nekoliko drugih teških kaznenih djela. Naime, utvrđeno je da su Jimmo i Getschel, a što se moglo čuti u ponedjeljak na suđenju u Edmontonu, upali u međusobnu svađu te kobne večeri. Nakon što je napustio kafić u kojem se svađa dogodila, Getschel je s još jednim muškarcem ušao u automobil. Nedaleko od kafića na cesti su ponovno naišli na UFC borca te su ga odlučili slijediti do drugog parkirališta. Tamo je ponovno došlo do sukoba, a onda je Getschel sjeo u automobil i doslovno pregazio Jimma. Nakon toga su bježeći napustili mjesto zločina.

Ryan Jimmo je u trenutku smrti imao tek 34 godine, u profesionalnoj MMA karijeri je imao 19-5, a pobjeđivao je i imena poput Seana O’Connella, Igora Pokrajca ili Anthonyja Perosha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI