Stephens misli da nije prekršio pravila: “Koljeno je bilo legalno, ja nisam prljavi borac!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2018 12:55h Autor:

Jeremy Stephens

Jeremy Stephens tvrdi da nema ničeg kontroverznog oko njegove pobjede nad Joshom Emmetom i kaže da je udarac koljenom koji je podijelio javnost bio sasvim legalan.

“Lil Heathen” je u glavnoj borbi UFC on FOX 28 priredbe nokautirao Emmeta u drugoj rundi upisavši treću uzastopnu pobjedu. Prije samog finiša Stephens je uputio koljeno koje je u najboljem slučaju okrznulo Emmeta koji je u tom trenutku klečao na koljenima u parteru.

“Slušajte, sudac Miragliotta mi je u ‘backstageu’ rekao da u ovoj saveznoj državi vrijede nova pravila- ako borac u parteru jednu ruku podigne s poda, smijete udarati koljenom. Kad sam ga uzdrmao, čekao sam svoju priliku. Gledao sam kada ću plasirati koljeno, nisam samo udarao u žaru borbe.”

Stephens vjeruje da je prema novim unificiranim MMA pravilima udarac legalan budući da Emmet jednom rukom nije dirao pod. No to je pravilo zapravo legalno samo u slučaju kada borac koji je na podu stoji na nogama. Emmet je bio na koljenima što tehniku čini ilegalnom, ali Stephens očito toga nije svjestan.

“Ja nisam prljavi borac. Ja sam ubojica. Ubijam, ali to radim profesionalno. On je podigao ruku, ja sam bacio koljeno. Nisam ni osjetio da sam ga pogodio. Ljudi kažu da ga nisam pogodio, ali to nije udarac koji ga je završio. Meni je to bilo legalno. Dan Miragliotta je mogao zaustaviti borbu ako je mislio da je ilegalno. To nije moj posao. U ovoj državi pravila su takva. Što je tu je.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI