Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Stephen Thompson: Sviđa mi se ideja borbe protiv Nelsona u Dublinu | Fight Site

Stephen Thompson: Sviđa mi se ideja borbe protiv Nelsona u Dublinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2015 20:47h Autor:

Stephen Thompson

Peta pobjeda u nizu Stephena Thompsona sigurno je bila najimpresivnija u njegovoj MMA karijeri. Atraktivan nokaut protiv iskusnog i kvalitetnog borca kakav je Jake Ellenberger se ne pogađa svaki dan. Sad slijede novi izazovi, a jedan je predloži John Kavanagh i taj se Wonderboyu sviđa.

Napokon je Thompson dočekao nastup u glavnoj borbi UFC eventa. Nakon što mu je ozljeda pokvarila priliku koju je trebao imati početkom godine, protiv Brandona Thatcha, Las Vegas i Jake Ellenberger bili su ono što će vjerojatno zauvijek pamtiti.

"Ovo mi je bio prvi nastup u glavnoj borbi i mogu reći da sam ispunio snove. Oduvijek sam razmišljao da bi bilo savršeno da, ako ikad budem u glavnoj borbi, napravim upravo takvo nešto, što bi ljudi zapamtili", rekao je atraktivni borac, s razlogom nadimka "Wonderboy".

Bilo je zanimljivo vidjeti kako je, protiv iskusnog borca kao što je Jake Ellenberger, uspio borbu dovesti tamo gdje njemu odgovara. Osim jednog slučaja kad je bio ozbiljnije pogođen, no isto tako se i brzo oporavio te vratio u borbu.

"Znao sam što on namjerava i to mu nisam dozvolio. Cilj mu je bio skratiti distancu, zatvoriti prostor za moje udarce, pribiti me uz ogradu i pokušati me srušiti. U takvoj borbi mi se samo jednom omaklo da me ozbiljno pogodio, no uspio sam se sabrati. Bio sam pri sebi i pravilno sam reagirao. Nakon toga je sve bilo onako kako sam planirao", objasnio je, a onda dodao kako je došlo do odluka za kružne udarce nogom, koji su borbu i presudili:

"Slušao sam mog oca u kutu, jer on izvana vidi neke stvari koje ja ne vidim. Čuo sam ga gdje traži kružni udarac, a kad sam pogodio prvi put vidio sam da je to bio dobar savjet. Nisam htio odmah žestoko napasti, jer to često zna biti kontraproduktivno, nego sam pustio i ponovno krenuo kad sam osjetio priliku. A dobro sam osjetio, jer je taj udarac sjeo još bolje i borba je bila gotova."

Trener SBG Tima, John Kavanagh predložio je da bi glavni borba dublinskog eventa mogla biti između Thompsona i Gunnara Nelsona. Na press konferenciji je upitan što misli o mogućnosti te borbe.

"Mislim kako bi to bila sjajna borba, a ja sam spreman na sve. Gunnar je sjajan na podu, to svi znaju i bio bi to jedan novi izazov. Gledam prema Top 5, želim se pokušati probiti tamo, a upravo on je protivnik koji bi me mogao dovesti što bliže tom cilju", izjavio je na kraju te time potvrdio ambicije.

Thompson je ovime došao do 6-1 skora u UFC-u, a savladao ga je tek Matt Brown, još u travnju 2012. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI