Statistika na strani Stipe Miočića, iskustvo ipak Maldonadu

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2014 23:59h Autor:

Stipe Miočić i Fabio Maldonado

Nakon što smo to napravili za glavnu borbu berlinskog eventa, pogled kroz statistiku odradili smo i za onu koja tek slijedi, između Stipe Miočića i Fabia Maldonada. Iako Maldonado ima puno više iskustva, statistika je ipak na strani hrvatskog Amerikanca, posebno ako se uzmu u ubzir posljednji nastupi ovih boraca.

Skor u karijeri/Skor u UFC-u/Skor u posljednjih pet godina

Miočić 11-1 / 5-1 / 11-1 ; 21-6 / 4-3 / 10-3 Maldonado

Postotak "završavanja" poraženog protivnika

Miočić 73% ; 71% Maldonado

Najimpresivniji niz

U svojoj kratkoj karijeri, Stipin najimpresivniji niz sigurno je onaj do prvog poraza, odnosno 9-0. Prvo je nizom od šest pobjeda, gdje je u svakoj završio protivnika, došao do UFC-a, a nakon toga i do još tri pobjede, gdje je jedino Joey Beltran izdržao do odluke. Onda je uslijedio poraz od Struvea, pa nakon toga pobjede nad Nelsonom i Gonzagom.

Uz niz 10-0, koji ga je doveo do UFC-a, Maldonado je trenutno u svom najboljem nizu, s tri UFC pobjede, a sve su bile odlukom, kao i zadnje dvije Stipe Miočića.

Borbe protiv boraca sličnog profila

Miočić se bori s jednim sjajnih udaračem, no ne toliko dobrom kretanja kao što je Maldonadovo, Royem Nelsonom, kojeg je apsolutno nadboksao, dok je vrhunskog kick boksača, nažalost pokojnog, Shanea Del Rosaria, nadboksao i nokautirao.

Maldonado se, prije svega, već jako dugo nije borio s teškašima, no i u toj kategoriji je bio vrlo dobar u Brazilu te dva puta slavio nad Vitorom Mirandom, koji danas nastupa u finalu Ultimate Fightera. No, protiv borca s takvom kombinacijom boksa i hrvanja, kao što je kod Miočića, još se nije susreo.

Najčešći način završavanja protivnika

Osam svojih protivnika Stipe je nokautirao, dok je do tri pobjeda, među njima i dvije najvažnije, došao odlukom sudaca. Najčešći način je nokaut nakon ground n' pounda, koji mu je agresivan i ubitačan.

Maldonado obožava boksati te na taj način završavati svoje protivnike. Čak 12 pobjeda ostvario je nokautom, na način da je boks i stand up borba bio u prvom planu.

Iskustvo protiv "high profile" protivnika

Stipe nije dugo u vrhu, no u tri borbe protiv vrhunskih protivnika, prvo je pokazao nedostatak iskustva protiv Struvea, no u iduće dvije je dokazao da je na tom iskustvo izvukao pouke te Nelsona i Gonzagu pobijedio izuzetno inteligentnim pristupom borbi.

Najveće ime protiv kojeg se Maldonado borio sigurno je Glover Teixeira, koji ga je dvije runde žestoko batinao, no Danu Whitea je oduševilo Maldonadovo srce i rekao je da taj borac nikad neće dobiti otkaz iz UFC-a. No, i borbe protiv nekih drugih boraca, pa tako i Igora Pokrajca, pokazale su da Maldonado u svom stilu ima puno rupa, no to nadoknađuje nevjerojatnom željom za borbom i sjajnim boksom

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI