Statistika kaže: Condit je bio bolji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2012 08:48h Autor:

Fightmetric screenshot

Kada se dogodi neka kontroverzna odluka o kojoj se javnost ne može složiti, a ima mnogo onih koji smatraju da su suci pogriješili, nije loše pogledati što kaže najpoznatija svjetska stranica koja se bavi statističkom analizom borbi, Fightmetric.

Naravno, govorimo o meču večeri UFC-a 143 između Nicka Diaza i Carlosa Condita koji je završio relativnim iznenađenjem. Iako je Diaz bio taj koji je stiskao, bolji dojam kod sudaca ostavio je Condit zbog više točnih udaraca.

Što na sve kaže Fightmetric?

Prema statistici, brojke su ipak na strani Condita i to u zamjetnoj mjeri. Dok je Diaz uputio 105 značajnih udaraca rukama u cijelom meču, Condit je to napravio čak 46 puta više. Kada su u pitanju noge, onda je prednost za Condita još veća – 68 naprema tek šest Diazovih . Jedina prednost na strani poraženog bila je u rušenju i zauzimanju dominantne pozicije. Radilo se o posljednjoj petoj rundi kada je Diaz Conditu uzeo leđa.

Konačna presuda Fightmetrica jest pobjeda Condita sa 48:47, s tim da su tek drugu i petu rundu dali Diazu, a sve ostale Conditu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI