Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Statistika daje prednost Hendricksu, no Lawler ima dugogodišnje iskustvo | Fight Site

Statistika daje prednost Hendricksu, no Lawler ima dugogodišnje iskustvo

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.03.2014 18:09h Autor:

U današnjoj glavnoj borbi UFC 171 eventa sastati će se dva borca koji su uisitnu prošli puno toga u dosadašnjim karijerama. Iako, na prvi pogled, Hendricks djeluje kao uvjerljivi favorit, Lawler ima dovoljno oružja te još više iskustva, kojima može ugroziti Hendricksa i iskoristiti ovu priliku, koja mu je došla iznenada nakon čak 13 godina karijere.

Skor u karijeri/Skor u elitnim organizacijama (UFC, Strikeforce, Pride)/Skor u posljednjih pet godina

Hendricks 15-2  / 9-2 / 10-2 : 22-9 / 11-8 / 6-5 Lawler

Postotak "završavanja" poraženog protivnika

Hendricks 60% : 86.3% Lawler

Najimpresivniji niz

Johnny Hendricks je svoj najimpresivniji niz imao do prošle borbe i kontroverznog poraza od Georgesa St-Pierrea. U šest borbi "naslagao je" Waldburger, Piercea, Fitcha, Koschecka, Kampmanna i Condita, iako su borbe protiv Condita, Koschecka i Pierca bile vrlo izjednačene.

Lawler je profesionalac 12 godina, a njegovim najimpresivnijim nizom može se smatrati upravo ova trenutni, nakon povratka u UFC. Nokautiranje Koschecka i Voelkera te pobjeda nad MacDonaldom donijela mu je priliku koju je uistinu rijetko tko očekivao.

Borbe protiv boraca sličnog profila

Lawler je borac kojeg se baš ne može definirati u neki određeni tip, no može se reći da je agresivac i ofenzivac koji traži brzu pobjedu, a od takvih se Hendricks susreo s Kampmannom i Storyem. Prvog je brzo nokautirao, no Story je borac koji mu je nanio jedini čisti poraz u karijeri. Istina, bilo je prije više od tri godine, no Hendricks nije uspijevao pronaći pravo rješenje za Storyevu taktiku.

Lawler se u karijeri borio sa mnogim velikim imenima, no kombinaciju nevjerojatnog hrvača i nokautera kakav je Hendricks do sada nije susreo. No, vrijedi spomenuti poraz od vrhunskog hrvača Jake Shieldsa te pobjedu nad također sjajnih hrvačem Koscheckom, kao i pobjedu nad vrhunskim udaračem Melvinom Manhoefom u jednom nevjerojatnom meču.

Najčešći način završavanja protivnika

Hendricksova ljevica je već naveliko poznata, a najpoznatije žrtve su Jon Fitch i Martin Kampmann. Osam od svih 15 pobjeda Hendricks je ostvario upravo nokautom i sigurno je to njegovo najjače oružje, no ako ne prolazi to, uvijek pomogne sjajno hrvanje.

Lawler je poznat kao udarač svim mogućim tehnikama, no vrlo poznato je i njegovo opasno koljeno kojim je "uspavao" tri protivnika. Arsenal mu je izuzetno različit te, iako ima 18 pobjeda nokautom, teško se može reći da su dvije bile izvedene na sličan način.

Iskustvo protiv "high profile" protivnika

Može se reći da se ova oba borca gotovo cijelu karijeru bore upravo protiv vrhunskim protivnika, iz najvišeg ranga. Hendricks samo pet borbi nije odradio u UFC-u, dok je Lawler prvi put član UFC-a bio još davne 2002. godine, a nakon toga je odradio jednu borbu u Prideu, a također se borio u gotovo svim vodećim američkim organizacijama te, prije povratka u UFC, u Strikeforce. Teško da ovdje ijedan borac imam prednosti, no Lawler je iskusniji jer je profesionalac čak šest godina duže nego Hendricks

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI