Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Srce ima, talent ima, radnu etiku ima! Je li došlo vrijeme za iskorak Paige VanZant? | Fight Site

Srce ima, talent ima, radnu etiku ima! Je li došlo vrijeme za iskorak Paige VanZant?

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2018 21:51h Autor:

Paige VanZant

Danas je dan kada će, nakon punih 13 mjeseci, svoju novu borbu odraditi Paige VanZant. Vraća se na Fight Nightu u St. Louisu u svojoj novoj kategoriji, a već prva borba u njoj pokazati će kuda ide njena karijera.

18 godina i samo dva mjeseca imala je bivša “cheerleadersica” Paige VanZant, kada je odradila svoju prvu MMA borbu. Već samo šest mjeseci kasnije borila se u Invicti protiv Tecie Torres. Nije pobijedila u toj borbi, ali je stekla važno iskustvo. Nešto manje od dvije godine nakon toga, sa skorom od tri pobjede i jednog poraza te s 20 godina i osam mjeseci starosti, potpisala je za UFC.

I u najboljoj svjetskoj promociji odlično je krenula. Pobjeda prekidom nad Kailin Curran, uz nagradu za borbu večeri, teško je moglo bolje. Već iduća borba donijela je pobjedu nad Felice Herrig, kojoj je to jedini poraz u šest UFC nastupa te trenutno ima četiri pobjede u nizu. Seriju pobjeda završila je polugom na ruci protiv Alex Chambers i zvijezda je bila tu. Uslijedio je njen prvi “main event” i borba protiv Rose Namajunas u prosincu 2015. godine, samo 13 mjeseci nakon što je došla u UFC.

Nažalost po nju, prije te borbe stekla je veliki broj “hejtera”, za što je prije svega kriv UFC i način na koji ju je promovirao. Paige to nikako nije zaslužila, budući da je riječ o vrlo lijepo odgojenoj i kulturnoj djevojci, koja je do tada potvrdila kako je u UFC-u zahvaljujući svom talentu. Njen atraktivan izgled i “slatko” lice ipak nekima nije odgovaralo te su počela navijanja za njen poraz. On se na kraju dogodio i to tako da ju je Rose Namajunas apsolutno demolirala i prebila. No, Paige je u toj borbi izgubila dio hejtera, odnosno mnogi su je počeli više cijeniti, iz vrlo jednostavnog razloga. Nije se predavala unatoč velikim batinama pa čak niti kada ju je Rose sredinom posljednje runde počela gušiti. Paige je pokazala veliko srce, nije se predavala te je na kraju poraz doživjela tako što je zaspala tijekom spomenutog gušenja. Bio je to njen prvi UFC poraz, ali i borba u kojoj je pokazala drugu stavku iz naslova.

Nakon borbe protiv Namajunas nije padala. Vratila se osam mjeseci kasnije i to na najbolji mogući način. Nokautirala je Bec Rawlings high kickom i zaradila svoj drugi UFC bonus te novo mjesto u glavnoj borbi eventa. Ponovno je to bio prosinac, a tada ju je čekala Michelle Waterson. Nažalost po Paige, brzo u toj borbi se vidjelo tko je iskusnija borkinja. Waterson ju je srušila “judo chopom” te uspjela ugušiti, dok se borba još pravo nije niti razvila. Bio je to znak za Paige da je vrijeme da se još više posveti sebi i treningu. Aktivnosti van MMA-a, poput sudjelovanja u Plesu sa zvijezdama, nikako nisu išle u prilog njene karijere.

Posljednjih godinu dana ušla je u vrlo zdravu vezu s kolegom borcem Austinom Vanderfordom, nakon što je prije toga bila u vezi s Codyem Garbrandtom, osobom vrlo eksplozivne naravi. Zajedno treniraju i žive, a osim toga je trenirala u više različitih dvorana, između ostalog i s Cris Cyborg. Potpuno se posvetila radu, a nova kategorija joj je pomogla i oko problema sa skidanjem kilograma, odnosno više istih niti nema. Sretna je na svojoj novoj težini, koja joj puno bolje odgovara i sve je spremno da krene u najbolje dane svoje karijere.

A nikako ne smijemo zaboraviti koliko je mlada. U travnju će tek napuniti 24 godine, znači daleko je od zrele borkinje. U St. Lousie u čeka Jessica-Rose Clark, koja je u UFC-u debitirala pobjedom nad Bec Rawlings, no nije pokazala ništa posebno. VanZant ipak nije favorit u toj borbi, nego kladionice tek blago čak blagim favoritom smatraju njenu protivnicu. Na njoj je da pokaže kako je MMA borkinja s razlogom te da svojim “hejterima” pokaže kako nemaju zašto se nadati njenim porazima, jer svi pravi MMA fanovi su do sada vidjeli kako se iza tog lijepog lica i zgodnog tijela krije prava borkinja, koja je taj sportski put odabrala sama, iako je imala puno lakših opcija i puteva. I mi joj ovim putem želimo sreću.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI