Sportska superzvijezda optužila Paula Costu za doping, on uzvratio: “Ovo su rezultati rada i žrtve!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.07.2018 23:48h Autor:

Paulo Costa

Kako se Paulo Costa sve više probija u MMA svijetu, tako je sve veći broj osoba koje prate MMA, a koje imaju nešto za komentirati po pitanju tog mladog brazilskog borca. I tema je većini ista, a to je njegov fizički izgled i snaga.

Posljednji koji je odlučio komentirati neporaženog nokautera je Kelly Slater. U pitanju je surferska superzvijezda, zapravo najveća ikona tog novog olimpijskog sporta. I on se priključio velikom broju onih koji smatraju kako za izgled ovog borca nikako ne može biti zaslužna samo priroda.

“Nije li Cung Lee uhvaćen zbog toga što je izgledao sumnjivo na fotografiji koja je nastala nakon borbe? Pokraj Coste, fizikalije Yoela Romera izgledaju nevino. Ako ovaj lik nije na nečemu, ne znam čemu uopće ikoga testirati”, izjavio je Slater, inače veliki MMA fan i česti gost UFC evenata.

Nije dugo trebalo da se javi i Costa, koji je svoju izjavu dao za portal MMA Fighting te je itekako imao što reći na ovo. Inače, Costa je u posljednjih godinu dana jedan od testiranijih MMA boraca, posebno po pitanju slučajnih testova u ranim jutarnjim satima. Prema tome, nije da niti ekipi iz USADA-e nije sumnjiv, no svi testovi do sada bili su mu negativni.

“Kelly Slater previše priča i govori gluposti. Uopće nije upoznat s time kako radi anti-doping sustav u UFC-u, ne zna kako radi USADA i ne zna da nas mogu testirati bilo kada i bilo gdje u svijetu. Cijelo vrijeme nas testiraju pa kada netko izjavi za nekog borca da se bori na dopingu, jasno mi je da taj zapravo ništa ne zna o ovom sportu”, rekao je “The Eraser”, koji je priznao i kako mu nije lako slušati konstantne negativne insinuacije na račun njegovog izgleda:

“Naravno da mi to smeta jer ljudi govore bez da išta znaju o tome. Sude mi zbog toga što imam dobre fizikalije i jer sam u sjajnoj kondiciji te misli da je to zbog toga što varam, a ne zbog dijete, teškog rada, zalaganja i žrtve. Kada tako nešto govore, to mi je kao da pljuju po svemu što radim. Ali u redu je sve dok sam ja sam svjestan odakle rezultati dolaze. Moja je savjest čista.”

27-godišnji Costa u svojoj je posljednjoj borbi, prije desetak dana na UFC 226, savladao Uriaha Halla, čime je svoj UFC skor doveo na 4-0, a pro skor na 12-0. Sve dosadašnje pobjede ostvario je prekidom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI