Spike TV lupio ispod pojasa: Puštaju UFC maraton u terminu meča Velasquez vs. Santos

UFC 27.09.2011 10:04h Autor:

Spike TV

Dugogodišnji UFC-ov TV partner, Spike, je odlučio igrati prljavo. Iako se činilo kako će donedavni partneri rastati u miru, Spike je odlučio lupiti ispod pojasa već na premijeri UFC-a na novoj mreži, FOX-u.

Jučer je, naime, objavljeno kako će Spike TV točno u terminu kada će se na FOX-u prikazivati meč Juniora dos Santosa i Caina Velasqueza (studeni), emitirati kontra program. Radi se o UFC maratonu prošlih borbi Dos Santosa i Velasqueza koje imaju u arhivi.

Spike do kraja 2012. ima pravo na arhivu UFC-a stoga nije nemoguće da ovakve poteze vidimo i u budućnosti. Postoji opcija i da UFC otkupi natrag svoja prava, no za sada o takvom potezu nema informacija iz čelništva američke promocije.

Reagirao je i predsjednik Dana White, koji tvrdi da se radi o nepoštenom potezu.

“Ako pogledate duh našeg ugovora koji smo imali, onda možete reći da se radi o pogrešnoj stvari. Jednostavno moram reći da Spike radi nešto nepošteno. To je nepošteno”, izjavio je vidno uzrujani White u razgovoru s Arielom Helwanijem dodavši:

“Svi ljudi iz Spikea s kojima sam radio znaju da sam prema njima bio pošten. Sve što smo radili bilo je u cilju izgradnje UFC-a i Spike TV-a. Bio sam fantastičan partner. Što su god trebali, ja bih im pomagao i na kraju su došli do pozicije gdje su sada. Oni su, naravno, pomagali i nama.”

Prema još uvijek važećem ugovoru, Spike TV ne smije prikazivati borbe niti jedne druge MMA promocije dok na svom kanalu pušta snimke UFC-ovih borbi. Kako bi zaobišli taj dio ugovora, s Bellatorom so postigli dogovor da se njihovi eventi prikazuju na internetskim stranicama Spikea. White smatra da je i to prljav potez.

“Niti to nije u duhu našeg ugovora i moram ponoviti da nisu 100 posto pošteni”, zaključuje.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI