Spektakularnih 20 minuta: UFC 220 iza kulisa kroz kameru MMA fana (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2018 22:29h Autor:

Stipe Miočić

Ne morate nas uzeti za riječ, ali mi ćemo vas pokušati uvjeriti kako je video koji se nalazi ispod ovog teksta nešto najbolje što ćete pogledati u vezi UFC 220 eventa, održanog u subotu u Bostonu. A riječ je o amaterskom dokumentarom uratku.

Zapravo, ovo amaterskom je samo djelomično točno, budući da je potrebno samo kratko kliknuti na bilo koji video na kanalu “Anatomy of a Fighter”, da se zaključi kako je riječ o serijalu koji radi osoba kojoj to sjajno ide te kojoj je to vjerojatno više od samog hobija. Ukoliko mu je samo zanimacija “sa strane”, onda ovaj posao radi fenomenalno i trebao bi promisliti o profesionalnoj karijeri u toj branši.

Ovaj dokumentarac prije svega prati Volkana Oezdemira, preko koga je autor vjerojatno došao do prilike ovo sve snimiti (Volkan je već ranije bio zvijezda nekih njegovih videa), no putem susrećemo ostale zvijezde koje su se sučelile na eventu. Kroz ovih 20 minuta vidimo ozbiljnost i fokusiranost boraca, odnosno iste vidimo onakvima kakve ih rijetko viđamo na UFC-ovim snimkama. Glavna razlika je u tome da tamo znaju da ih se snima. Ovako možete pratiti akciju iz svlačionice, možete gledati u kakvom raspoloženju borci čekaju svoju borbu, kako odlaze prema kavezu te kako izgledaju prve emocije nakon što se vrate. Ukoliko vas zanima surova realnost UFC eventa, pred vama je ono što tražite.

Ovo je drugi “Inside Look”, odnosno pogled iza kulisa jednog UFC eventa na ovom kanalu. Prvi je objavljen tjedan dana ranije na Fight Nightu u St. Louisu (gdje je pratio Michaela Johnsona) te je autor naveo kako se nada da će mu UFC i dalje izlaziti u susret te dozvoliti njemu i njegovoj kameri pristup onim dijelovima dvorane gdje inače ulaze samo oni s oznakom AAA (All Area Access). I usudimo se reći kako je ovo na toliko načina bolje da ih nije lako nabrojati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI