Souzin menadžer iznenađen novim poretkom u srednjoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2015 17:44h Autor:

Souza i Rockhold 2011.

Ronaldo "Jacare" Souza je do prošlog vikenda i eventa UFC on FOX 15 bio na prvom mjestu izazivačke ljestvice srednje kategorije, no unatoč novoj pobjedi, Brazilac više ne zauzima navedenu poziciju. Luke Rockhold je doslovce razvalio bivšeg prvaka poluteške divizije i bivšeg izazivača u srednjoj kategoriji, Lyota Machidu, te je s četvrte pozicije skočio na prvu, a to se nije svidjelo Souzinom menadžeru.

Jacare se trebao boriti s Yoelom Romerom, ali se Romero ozlijedio kratko prije meča te ga je zamijenio Chris Camozzi. Ronaldo je u prvoj rundi prisilio Chrisa na predaju.

"Svi smo bili iznenađeni Jacareovim padom za jednu poziciju.", Gilberto Faria se požalio MMAFightingu. Očekivali smo da će Luke zauzeti drugu poziciju. Ronaldo se od prosinca 1999. borio 13 puta, a gubio je samo odlukama sudaca. U UFC-u je u pet nastupa ostvario pet pobjeda."

Souza i Rockhold se nadaju napadu na pojas prvaka, koji će držati pobjednik meča Weidman vs. Belfort.

Ronaldo i Luke su se borili 2011. u Strikeforceu. Amerikanac je nakon pet rundi slavio jednoglasnom odlukom sudaca te je postao Strikeforce prvak srednje kategorije. Jacare misli da je pobijedio u tom meču, a njegov menadžer smatra da bi tu borbu trebalo staviti na Fight Pass kako bi je svi mogli vidjeti i odlučiti tko je bio bolji.

"Htio bih iskoristiti ovu priliku kako bih pozvao Danu Whitea da stavi tu borbu na Fight Pass gdje je svi mogu vidjeti i odlučiti tko je bio bolji. Isto tako, voljeli bi saznati ime suca koji je Rockholdu dao svih pet rundi i da vidimo je li evoluirao i je li sad bolji MMA sudac nego što je bio.", izjavio je Faria.

Sal D'Amato i Chris Lee su bodovali 48-47 za Rockholda, dok je Bruce Snell drukčije vidio borbu te je ocijenio 50-45 za Lukea. Prema podacima s "MMA Decisionsa", Snell od onda nije radio kao bodovni sudac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI