Sonnen žestoko popljuvao Cyborg: Puna je rupa! Ne zna hrvati, ne snalazi se u klinču, previše prima udarce! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 14:03h Autor:

Cyborg vs. Holm (Instagram)

U svom sve popularnijem šou “Beyond the Fight”, popularni Chael Sonnen analizira meč između Cris Cyborg i Yane Kunitskaye koji je predvodio UFC 222 održan prošlog vikenda u Las Vegasu.

Podsjećamo kako je Brazilka uvjerljivo slavila tehničkim nokautom u prvoj rundi. No, Ruskinja je u dva navrata uspjela srušiti Cyborg na parter što još nismo imali prilike vidjeti u Octagonu. I baš zato Sonnen vjeruje da je Kunitskaya otkrila prilično velike rupe u kvalitetama Cris Cyborg.

“Kako se bude nastavila boriti, vidjet ćemo masivne rupe u njezinim kvalitetama. Prvo što moram reći da je jako slaba u klinču. Gledajte, radi se o fantastičnoj borkinji, ali nije baš dobra u klinču i to je realnost. Želite li osporiti moje tvrdnje? Pogledajte kick boksačicu Holly Holm i vidite kako ju je gurala po Octagonu, kao veliki kamion koji gura osobno vozilo. I bez problema ju je držala u klinču”, smatra bivši UFC izazivač, a danas borac u konkurentskom Bellatoru.

“Ona jednostavno nije dobra hrvačica. Da, jaka je i to se ne može osporiti. No, ja koji sam se borio u karijeri protiv mnogo snažnijih hrvača od mene sam ih pobjeđivao čistom tehnikom. Uspjeli bi me malo usporiti ili neutralizirati samo zato što su snažni, to je činjenica. Ali ako gledate njezin meč protiv Yane na UFC-u 222, ona ju je rušila jednostavnim rušenjem na jednu nogu. Pogledajte 50 UFC evenata i to nećete vidjeti niti jednom. Jer je to bilo očajno rušenje. Bilo je izvedeno jako loše. Bilo je sporo kao puž. A Cyborg je samo pala. Yana tada nije znala šta joj je činiti kada je bila u gornjoj poziciji. Imala je priliku proći gard, ali je bila previše uplašena. Samo je sakrivala glavu kako ne bi primala udarce. Nije htjela osjetiti snagu”, opisuje Sonnen svoje viđenje i dodaje:

“Kada si u gornjoj poziciji moraš se ispraviti i krenuti s udarcima. Jer si u poziciji nasilnika i to moraš iskoristiti. Cyborg je pokazala na UFC-u 222 da nije dobra u klinču i da nije dobra hrvačica. Ta djevojka mora pripaziti na te segmente. Za sada nema brige jer joj daju protivnice kao da joj je vlastiti otac ‘match maker’. Samo joj daju udaračice. Nek nađu neku djevojku koja jako dobro hrva pa ćete vidjeti.”

Osim hrvačkih i grappling mana, Sonnen vjeruje da Cyborg nema niti posebno dobru obranu od udaraca…

“Jako je ranjiva i u tom segmentu. Stalno prima udarce, stalno prima udarce nogama. Ali to dobro podnosi jer je izuzetno snažna i jaka psihički. Ukupno gledano imate borkinju koja prima previše udaraca, koja ne zna kako se ponašati u klinču, koja pada kada je netko primi. Ne znam uopće kako nazvati taj potez jer to nije bilo rušenje, Cormier je to nazvao niski ‘single leg’, ali trebalo mu je 10 sekundi da smisli ime za to. To je bilo smeće, koje je nekako upalilo. Cyborg ima puno rupa djevojke, zašto to ne pokušate iskoristiti?”, zaključio je Sonnen porukom budućim potencijalnim protivnicama Cris Cyborg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI