Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sonnen: Rezultati testa nisu me iznenadili! | Fight Site

Sonnen: Rezultati testa nisu me iznenadili!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.06.2014 09:49h Autor:

Chael Sonnen

Nakon što je pao na doping testu i otpao s UFC-a 175 Chael Sonnen se oglasio i sve pokušao objasniti…

Od borbe između Vitora Belforta i Chaela Sonnena neće biti ništa, ali ovo je u svakom slučaju vrlo neugodna situacija za najjaču svjetsku MMA promociji. Chael Sonnen će pak reći da rezultatima testa nije iznenađen.

"Promijenili su pravila kad su zabranili testosteronsku terapiju koju sam i ja koristio. Kad su promijenili pravila svi smo morali proći kroz fazu tranziciji. Ja sam zbog toga morao uzeti neke stvari kao nadomjestak. Jedna je Clomiphene, a druga HCG (Human Chorionic Gonadotropin). Nisam tražio dozvolu, a oni su u međuvremenu napravili test na kojem sam bio pozitivan na ove stvari koje sam uzimao i koje su u meni. To nije bilo iznenađenje. No, to nisu anabolici, steroidi ili nešto što bi mi omogućilo da budem bolji, ali su na listi zabranjenih stvari. Ono što je zanimljivo u mom slučaju je to da je test napravljen kad sam bio van natjecanja.", rekao je Sonnen.

"Testiranje je radio USADA laboratoriji koji je najbolji na svijetu, ali to je vrlo osjetljiv test. Kad smo radili test u našem laboratoriju mislili smo da je iz mene sve izašlo. Nije tajna da sam uzimao te stvari jer to je nešto što sam morao učiniti nakon što su zabranili TRT. Oni mogu govoriti da sve to ima smisla  ili da im se ne sviđa, ali ja sam jednostavno to morao uzimati da bio imao zdraviji život. Kažu da se može birati između zdravlja i sporta. Meni je to vrlo teško. To je bilo u mom tijelu jer sam uzeo, a uzeo sam jer su promijenili pravila. Sad moram ići na saslušanje, a borba je za 30 dana. Nama šanse da saslušanje bude prije. Ovo je baš teška situacija.", izjavio je Sonnen.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI