Sonnen prognozira: Ne znam tko će pobijediti, no siguran sam da borba neće biti neizvjesna

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2015 09:43h Autor:

Chael Sonnen

Chael Sonnen je detaljno prognozirao borbu Jonesa i Cormiera u razgovoru za Bloodyelbow. Nije bio siguran tko bi mogao pobijediti ovu borbu, no uvjeren je kako će ona biti jednostrana i da će pobjednik lako doći do slavlja. Kako je to objasnio, pročitajte u tekstu.

Iako je podosta kompromitirao svoje ime, Chael Sonnen je još uvijek jedan od onih čije se mišljenje cijeni i uvijek ga je zanimljivo poslušati. Ovog puta je, za Bloodyelbow, detaljno prokomentirao borbu Jonesa i Cormiera. Zanimljiv je bio uvod u kojem je pokušao odrediti prednosti određenog borca:

"Kad bih prognozirao, mogao bih svaku kućicu označiti kraj Jonesa. Mlađi je, brži je, duži je, a pored tog svega i iskusniji. Daniel se neće složiti s ovim za iskustvo, no ono o čemu govorim je iskustvo u borbama za titulu, borbama u pet rundi. Daniel to nije nikad doživio, a Jonesu će ovo biti sedmi ili osmi put. Bio je tamo i jako je dobro istestiran na takve uvjete. Isto tako, Jones ima puno više raznih načina na koje može doći do pobjede."

Jednu stvar je posebno natuknuo, s kojom se susreo i on sam, u njihovoj međusobnoj borbi:

"Najgore od svega je što možeš prostudirati sve Jonesove borbe, naučiti sve njegove poteze i trikove te se potpuno pripremiti s njim, a on će onda izvući nešto novo i uprava ta nova tehnika bit će ona koja će presuditi borbu."

Iako izuzetno cijeni i Cormiera, u jednoj činjenici vidi njegov problem i nije siguran kako će se nositi s njim: 

"Cormier je svoje najbolje borbe do sad imao u teškoj kategoriji, a tamo su ipak tehnički inferiorniji borci. Sad je došao u potpuno drugu sferu, gdje protiv sebe ima nešto s čime se do sad nije susreo. No, može li pobijediti? Naravno da može, no prije svega mora stvarati pritisak i skratiti distancu. Ne može kružiti oko Jonesa, jer nema predispozicije za to. Cormier će sigurno ići na to da dovede Jonesa na ogradu te tamo odrađuje posao. Pitanje je može li ga zadržati tamo. Isto tako, spreman je na dosadnu borbu, spreman je na hukanje iz publike i isto tako ih je spreman ignorirati. Nije mu bitno što fanovi žele uzbudljivu borbu, on želi pobjedu."

Cormierovo hrvanje moglo bi biti presudno, no ne mora biti. Iako je to Danielova najveća kvaliteta, Jones također ima puno toga za ponuditi u tom aspektu:

"Cormier je uvjeren da može srušiti Jonesa kad god želi, no tu nisam siguran. Jones je jako težak za srušiti, no čak i da ga uspije, dolje bi ga može održati samo kroz izuzetno dosadnu borbu. Siguran sam da ne bi mogao doći u poziciju gdje bi mu radio štetu, jer bi Jones to okrenuo na svoju stranu. Uostalom, od Cormiera nikad nismo niti vidjeli neku ground n' pound kvalitetu niti je poznat po tome."

Na pitanje motivacije, nije imao sumnje. Izazivaču je ovo prilika života:

"Ono što je jedino sigurno je da je ovo Cormierova jedina prilika. 36 mu je godina i ako sad ne osvoji titulu, teško da će više ikad dobiti priliku boriti se za nju. Zato će njegova želja i motiv biti ogromni i to nitko ne može oduzeti. Jones govori da je jednako motiviran, no siguran sam da nije. On je već bio tu, osvojio je sve, ima novac, ima slavu, sigurno želi još, ali nikako kao Daniel, kojem je ovo vrijedno života."

A, kad je morao prognozirati konačnog protivnika, dao je jedno zanimljivo viđenje, s kakvim se do sad nismo susreli, iako smo čitali veliki broj prognoza. Sonnen je uvjeren da će onaj, tko uspije ostvariti svoj plan, do pobjede doći puno lakše od očekivanog:

"Ne mogu prognozirati konačnog pobjednika. Borio sam se s Jonesom, sparirao s Cormierom i moram priznati kako je Jones puno bolji i kompletniji borac. No, Cormier ima neke stvari koje radi tako da ih nitko na svijetu ne može zaustaviti. Ipak ću prognozirati i uvjeren sam kako ovo neće biti neizvjesna borba, nego će netko dobiti teške batine. Ako Jones uspije postaviti svoju igru, mislim kako će prebiti Cormiera kao što je većinu protivnika do sada. Ako bude kontrolirao tempo i precizno pogađao. Ako ne uspije odvesti borbu u taj smjer, Cormier će ga uništiti. Zaletit će se kao bik u njega i pokidati ga. Jedino što sam siguran je da će ovo biti podosta laka pobjeda za onog tko bude slavio. No, tko će to biti, teško je reći."

U svakom slučaju zanimljivo viđenje. Ipak, sve ćemo najbolje saznati u ranim jutarnjim satima nedjelje, 4. siječnja.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI