Sonnen o Miočićevom nezadovoljstvu: “Mora se prisjetiti da je postojalo vrijeme kada bi se odrekao novca zbog prilike” (AUDIO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2017 13:02h Autor:

Miočić (screenshot)

Prije nekoliko smo dana mogli čitati o nezadovoljstvu Stipe Miočića. Aktualni prvak u teškoj kategoriji je prilikom gostovanja kod Ariela Helwanija prigovorio UFC-u zbog činjenice da je Alistair Overeem kao izazivač na UFC-u 203 zaradio više nego on koji je prvak. Miočić je tada izjavio da su iz promocije iskoristili njegovu dobrotu.

Nešto je o toj temi ubrzo nakon toga progovorio i Chael Sonnen prilikom svog gostovanja na The UFC Guy podcastu. Iako razumije Stipu, Chael smatra da u cijeloj priči ne bi trebalo biti ništa sporno.

“Ovo je stvar kod Stipe. Psihologija se mijenja i on se ne razlikuje od bilo koga na bilo kojem poslu. Ako radite i proizvodite više od drugog lika i saznate da on zarađuje više od vas – to će vam povrijediti osjećaje, to će vas mučiti. No Stipe se mora prisjetiti da je postojalo vrijeme kada bi se odrekao novca zbog prilike. Ne govorim da je on ovdje u krivu ili u pravu, već vam nudim malo drugačiju perspektivu.

Stipino se razmišljanje u međuvremenu promijenilo. Postojalo je razdoblje dok nije imao taj pojas i kada bi se odrekao tog novca za priliku. Biralo se tko će dobiti taj ugovor, ugovor za koji su svi molili i onda ga UFC napokon da jednom liku, a kasnije im on prigovori da su ga iskoristili. Prošlost se zaboravlja. Ne biram stranu, takve se stvari događaju i teško je sve zadovoljiti. No što su trebali napraviti? Platiti Overeemu manje? S njim imaju dogovor kojeg moraju ispoštovati. A što bi trebali napraviti sa Stipom? Pogledate njegov ugovor, platite ga i oko njega formirate budžet. Nema uvijek dodataka, jednostavno nema”, poručio je Sonnen te u nastavku razgovora ponudio svoja razmišljanja o potencijalnom rješavanju ovog problema.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI