Sonnen: Nije mi žao i neću se ispričati!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2014 09:21h Autor:

Chael Sonnen

Chael Sonnen okončao je svoju MMA karijeru nakon što je u kratkom razdoblju tijekom ove godine dva puta pao na doping testu, a u posljednjoj je izjavi istaknuo kako zbog svojih postupaka nimalo ne žali.

Sonnen je prvo pao na doping testu zbog supstanci koje su u njegovom tijelu bile zbog skidanja s TRT-a. Drugi je pak put doping test pokazao prisutnosti ljudskog hormona rasta. Zbog toga su i UFC i FOX s njim raskinuli suradnju, a on je odlučio otići u MMA mirovinu.

„Neću se ispričati jer mi nije žao. Odrasla sam osoba i točno sam znao što činim. To je bila promišljena odluka. Ako sjednem u automobil, krenem u rikverc i srušim susjedovu kantu tada mi je žao. Ovo je bila proračunata odluka. Donio sam takvu odluku i živim s njom. To je to. Ne želim tražiti nikakve isprike u vezi toga.“ rekao je Sonnen.

Sportske komisije države Nevada otkrila je pet nedozvoljenih supstanci u njegovom tijelu te je suspendiran na dvije godine.

„Problem je u tome što su djelovali. Postoji izraz: lijekovi koji poboljšavaju izvedbu. U stvarnosti to su sve lijekovi. Ne postoji lijek koji je napravljen, a da vam ne pomaže. Svi su oni napravljeni da poboljšaju zdravlje. Ne odlazite kod doktora da mu kažete da vam da nešto od čega će vam biti lošije. Uzeo sam neke stvari od kojih mi je ipak bilo malo bolje."

Potom je Sonnen nešto posebno naglasio.

"Dolazim iz drugačijeg vremena. Danas se to radi na drugačiji način. Tijekom 80-ih i ranih 90-ih, kad sam odrastao uzimali smo sve. Tada nije bilo takvih pravila. Uzeo sam nešto i uhvatili su me.“, zaključio je Chael Sonnen.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI