Sonnen nakon Jonesa ide u tešku kategoriju? Sada ima 110 kila!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.01.2013 08:51h Autor:

Chael Sonnen

Jedan od najzanimljivijih MMA boraca današnjice, Chael Sonnen, polako se priprema za svoj veliki idući izazov, a on ga čeka krajem travnja u New Jerseyju kada će napasti Jona Jonesa i njegovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Bit će to izuzetno zanimljiv meč, a mnogi MMA fanovi nisu previše zadovoljni što je priliku za osvojiti titulu u kategoriji do 93 kilograma dobio odmah nakon što je imao priliku protiv Andersona Silve do 84 kilograma.

No, jedan od najpoznatijih sportskih nutricionista, Mike Dolce, koji surađuje s mnogima MMA borcima te zahvaljujući njemu mogu u skinuti po 15-ak kila za službeno vaganje i onda veći dio te kilaže u iduća 24 sata do meča vratiti, otkrio je vrlo zanimljivu informaciju.

"Svi misle da je Jones veći od Sonnena, ali to nije istina. Chael trenutno hoda okolo s otprilike 110 kilograma, to je negdje na razini Jonesa. Nikad ga nisam vidio tako snažnog i motiviranog, trenira sve jače i jače. On je iznimno organizirana i fokusirana osoba. Uopće ne sumnjam da će na dan meča biti snažniji od Jonesa, mnogo ljudi će biti iznenađeno", rekao je Dolce.

"Do meča je ostalo još tri mjeseca, ali Sonnen je već sada u napornim treninzima. Ako Jones misli da će imati lagan meč, onda se jako vara. Očekujem da ga Chael sruši na pod i onda pokaže svoju snagu", dodao je Dolce.

Očito Sonnen u posljednje vrijeme radi na kvalitetnom dizanju mase, jer je nakon posljednjeg meča protiv Andersona dobio novih sedam – osam kilograma, a nastavi li ovako mogao bi se bez problema natjecati i u teškoj kategoriji. Ne bi nas ni najmanje iznenadilo kad bi to također bio njegov cilj. Dođe li nekim čudom do meča i za titulu prvaka u teškoj kategoriji, definitivno bio ušao u UFC-ovu povijest, a kod Sonnena se uvijek može očekivati – neočekivano.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI