Sonnen ima zanimljivo objašnjenje zašto je Kevin Lee ostao bez snage u borbi protiv Fergusona

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2017 23:48h Autor:

Chael Sonnen

Svima je jasno kako je poraz Kevina Leea protiv Tonya Fergusona došao u trenucima kada je Lee jednostavno ostao bez snage. Dok neki to pripisuju prevelikom broju kilograma koje je skidao, u kombinaciji s infekcijom stafilokokom, Chael Sonnen problem vidi više na psihičkoj strani.

Sonnen smatra kako su presudila Leeova mladost, ali i sve što se događalo posljednjih dana u Las Vegasu. Misli da je mladi borac previše toga stavio sebi na leđi te da jednostavno nije imao iskustva za podnijeti taj pritisak.

“Kevin Lee imao je toliko puno toga na kocki. Bila je tu ta mala infekcija i sigurno je djelovala na njega i bila mu je u mislima. No,realnost je drugačija. On je mislio na puno toga. Borio se u svom trenutnom gradu, Las Vegasu, puno medija je bilo tamo zbog svega što se događalo. Tamo mu je bila obitelj, a on je u borbi za titulu protiv jednog od najopasnijih boraca na svijetu. Ne kažem da Tony nije imao stresa, no Tony je već imao ovakve borbe, ovo je situacija gdje godine i iskustvo dolaze na naplatu, što si stariji ti je lakše podnijeti taj stres”,objasnio je Sonnen gdje vidi problem.

To je zapravo nešto se u analizama rijetko kada gleda kao prednost ili nedostatak jednog ili drugog borca, zato što to nije nešto što ćeš primijetiti, niti je to neki broj vezan uz borca putem kojeg možeš raditi analize. A zapravo je vrlo bitan faktor.

“O tome se inače ne govori, komentatori to ne spominju jer smatraju nebitnim. Kada si na televiziji, govoriš o stvarima koje ljudi vide. Govore o brzini, dužini ekstremiteta, veličini, iskustvu, tko voli kako udarati i slično tome. Kevin Lee bio je pod ogromnom dozom stresa i to je jednostavno djelovalo na njegovu kondiciju. On nije bio umoran jer nije dobro radio i jer se previše potrošio, on je bio umoran zato što je doživio jedno potpuno novo okruženje”, dodao je Sonnen.

Lee je nakon borbe najavio kako su ipak kilogrami bili problem. Uspio ih je skinuti, no da je proces bio previše težak te da jednostavno njegovo tijelo ne može podnijeti bivanje u lakoj kategoriji. Najavio je odlazak u velter gdje s tim ne bi trebao imati problema. Onda će valjda lakše podnijeti i psihičku stranu priprema za veliku borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI