Sonnen Conora usporedio s Ngannouom, Stipu s Woodleyjem: “Ne bih trebao ponovno pasti u istu zamku, ali…” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.09.2018 13:37h Autor:

Chael Sonnen

Bivši UFC izazivač, a danas član Bellatora i uspješni TV komentator, Chael Sonnen, nastavlja gomilati bazu fanova svojih vrlo zanimljivih YouTube analiza koje svakodnevno izacuje u borilački eter.

“The Bad Guy”, kako sam sebe naziva, redovito komentira apsolutno sve aspekte borilačke scene i sva aktualna događanja koja su njegovoj publici zanimljiva u dnevnim videima koji traju do desetak minuta. U jednom od posljednjih, koji je objavljen 15. rujna, se bavi nadolazećim mega mečem između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova.

Sonnen u toj analizi upozorava na “dejavu” koji i sam primjećuje kada pomisli na dvoboj koji predvodi UFC 229 u Las Vegasu.

“Kada se Till sada borio protiv Woodleyja vjerovao sam u atmosferu koja se stvorila oko Tilla, da se radi o sjajnom talentu koji može napraviti svašta u tom meču. Zaista sam vjerovao u to, ali sam u isto vrijeme smatrao da će Woodley na koncu pobijediti u tom meču”, započinje Sonnen i dodaje:

“Kada je Tyron išao prema kavezu, a Till je već bio unutra, pomislio sam: ‘Čekaj malo, pa ovu sam priču nedavno već vidio i doživio, a ta priča se zove Stipe protiv Ngannoua. S jedne strane imate nadolazećeg ‘stand up’ borac, a s druge imate jednog iskusnog koji zna kako se boriti na nogama, ali može i jako dobro hrvati. Od kada je ovaj sport krenuo 1993. godine, mnoge stvari su se promijenile, ali jedna je ostala konstanta. Onaj tko kontrolira gdje će se odvijati meč, taj je u velikoj prednosti. Na nogama ili na parteru. To je vrlo dominanta kvaliteta koju je jako dobro posjedovati, ako ste MMA borac.”

Sonnen je Khabiba zapravo usporedio s Woodleyjem, odnosno s našim Miočićem, a Conora s Tillom, odnosno Ngannouom…

“Till je došao iz zemlje koja nema hrvanje, a ide se boriti protiv All-Americana u hrvanju. I onda si pomislim, neću više nikada pasti na tu foru. Ali sada opet sam ponovno u istoj toj situaciji. Conor dolazi iz zemlje koja nema hrvanje. Irska nije natjecatelj u hrvanju na Olimpijskim igrama, niti u slobodnom, niti u grčko-rimskom stilu. Oni jednostavno nemaju hrvanje, a Conor se sučeljava s tipom koji dolazi iz regije koja je na čitavoj kugli zemaljskoj najbolja u hrvanju. To je Dagestan.”

“Samo hoću reći ovu stvar, koliko god puta smo vidjeli to ove godine: Ngannou protiv Stipe, Till protiv Woodleyja…nekako ponovno uvijek padamo na jednu te istu foru. I ja sam tu kriv kao i svi drugi. I dok u ovom trenutku vjerujem u sve dokaze koje sam upravo izrekao ovdje, ja i dalje vjerujem da Conor može pobijediti Khabiba. Razmišljam o svim ovim argumentima, ali moram uzeti u obzir njegovu preciznost, snagu udarca, to što je kontra gard, njegovo držanje distance, sve ostale kvalitete…”

Da vam ne otkrijemo čitavu Sonnenovu analizu, i kome je na koncu dao konačnu prednost u meču McGregor vs. Nurmagomedov, predlažemo vam da pogledate Chaelov video:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI