Sonnen brani Jacksona, proglasio se prvakom u poluteškoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2012 09:49h Autor:

Chael Sonnen

Chael Sonnen nastavlja biti urnebesno smiješan. Situacija oko Jona Jonesa i otkazivanja UFC-a 151 samo je dodatno nahranila samoproglašenog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Amerikanac se u ekskluzivnom razgovoru za Bleacher report osvrnuo na jedan od najluđih dana u UFC-ovoj povijesti.

"Kada sam odlučio osvojiti naslov u poluteškoj znao sam da ću ga osvojiti, kao što uvijek i osvojim. Samo nisam znao da ću do njega doći predajom. Ali da, ja danas pred vama stojim kao prvak u poluteškoj kategoriji."

"Ovaj meč će se dogoditi prije ili kasnije. Ovo mu je bila najveća prilika. Nema sumnje da mogu dobiti Jonesa. Nije da neću prebiti tog tipa. I Jon Jones može pobijediti. Ali ja mogu pobijediti njega."

"Ako ste ikad željeli posložiti karte u njegovu korist to bi bilo 1. rujna. Pozvali ste me iznenada, promijenili mi težinsku kategoriju, stavili u zrakoplov kako bi radio na medijskoj promociji, odveli me svagdje na svijetu osim u dvoranu. To je prilika koju je imao."

"Sljedeći put kad se sretnemo, kad odradim trening kamp i kad sa mnom budu moji treneri, to neće biti slučaj. Vrlo je važno dobiti te borbe, a svijet je već vidio kako gubim. Posrnuo sam. To se neće ponoviti."

"Jon Jones je zaluđeno derište. Govori da je biznismen. Što? Koje je rizike preuzeo? Koji je kapital skupio? Gdje mu se nalazi ured? Koliko ljudi zapošljava? Hej, JJ spoji me s tajnicom, što…?

"To siledžije rade. Oni biraju s kim će se boriti bazirano na mišljenju koga mogu pobijediti. Nikad, nikad ne bih to učinio. Kad taj dan dođe povući ću se i napustiti sport."

"Oko mene je stigma da sam "trash talker", ali moj jedini cilj je da spustim te siledžije na zemlju. Nikad se nisam namjerio na nekoga tko nije broj 1 na svijetu. Kada sam išao na Wanderleija Silvu oko njega je bila aura nepobjedivosti. Isto tako i s Andersonom, paulom Filhom i braćom Nogueira."

"Moja najveća briga nije za meč ili za mene. Moja najveća briga je Dan Henderson i njegovo zdravlje. Imamo prisan odnos. POznajem njegovu djecu i znam koliko se voli igrati s njima, zato mrzim vidjeti da mu je zdravlje u opasnosti."

"Imam vrlo visoko mišljenje o Gregu Jacksonu. Morate shvatiti da je njegovo mišljenje i utjecaj na Jonesa zaslužen. Jon ga poštuje. On je to zaslužio. Znam da postoje i posljedice za trenera Jacksona, ali za to je unajmljen. On nije UFC-ov zaposlenik. On je trener i dao je savjet svom sportašu – to cijenim. Mislim da bi trebali poštivati to što je rekao što misli sportašu koji ga poštuje."

Sonnen je dao do znanja da neće odustati od tog meča. I dalje se namjerava boriti s Jonesom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI