Sonnen analizira meč Miočić vs. Ngannou: Ne vidim načina da Stipe ne pobijedi, to neće biti dobra večer za Francisa (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2018 13:01h Autor:

Stipe Miočić i Francis Ngannou

Manje od dva tjedna nas dijeli do prvog velikog UFC eventa u 2018. godini. UFC 220 (20. siječnja, Boston) donosi dugo iščekivan dvoboj Stipe Miočića i Francisa Ngannoua – meč za koji mnogi smatraju da se radi o najkvalitetnije teškaškom UFC dvoboju u jako dugo vremena.

Kako se bliži ulazak u kavez ovog dvojca, tako svakodnevno imamo prilike pročitati ili poslušati neku novu analizu i predviđanje. Na svom vrlo popularnom YouTube kanalu, bivši višestruki UFC izazivač, a danas Bellatorov borac, Chael Sonnen, je u petominutnom videu detaljno analizirao glavnu borbu UFC-a 220.

“Mogu ovdje provesti koliko hoćete i sipati komplimente na račun Francisa Ngannoua. Zaista mislim da se radi o pravom borcu. Ali Stipe Miočić, to je jedna potpuno drugačija stvar, jedan potpuno drugi nivo. Kada govorimo o Stipi, tu nema upitnika. A kada je u pitanju Ngannou, tu su samo upitnici. Kako će se ponašati kada dođu kasnije runde? Kako će se nositi s promjenom ritma? Kako će se ponašati kada primi udarac? Kako će se ponašati, ako završe na parteru? Praktički smo okruženi sa svim ovim pitanjima na koja su MMA mase jednostavno odlučile odgovoriti da će sve biti u redu. Sa Stipom nema ovih pitanja, vidjeli smo sve ove situacije”, analizira Sonnen koji više vjeruje Miočiću nego francusko-kamerunskom nokauteru.

“Postoje situacije gdje je mladost i naivnost zapravo dobra. Nekada vam donese nešto dobroga, a to bi moglo biti s Ngannouom. On ne zna što zapravo sve ne zna. On nije svjestan gdje su mu slabosti. On se ne boji jer nije svjestan da bi se trebao bojati. Ali kada govorimo o ovom meču i Stipi Miočiću, mislim da se to neće dogoditi. Baš suprotno, vjerujem da je kroz posljednja četiri ili pet nastupa Miočić pokazao još više. Iako je čitavu karijeru bio odličan, to nije ništa naspram toga koliko je dobar u ovom trenutku. Kao dokaz vam nudim pet rundi rata protiv JDS-a, koji je izgubio 2014. godine. Imao je revanš s istim borcem i ubio je Juniora u manje od tri minute. Tako da je jasno da se Stipe stalno poboljšava”, dodaje Sonnen.

Analitičara FOX Sports televizije je posebno impresionirala Miočićeva pobjeda protiv Werduma jer Brazilca smatra jednim od najboljih MMA teškaša u povijesti s obzirom na sve “skalpove” koje ima u svojoj vitrini.

“Ne mogu vam reći zašto je Stipe toliko dobar. Ima taj prednji direkt i tu desnicu. To su jako osnovne stvari. Tu i tamo ubaci neki udarac nogom čisto da bi malo izmiksao. Hrvao je na sveučilištu, tako da znamo da ima i to oružje, ali ga rijeđe koristi. Njegova taktika je riskantna, bilo bi mu puno sigurnije da se bori kao što je to GSP činio. Ruši borce na parter i tamo ih dovršava. Ovako je puno riskantnije, tako da da – prije ili kasnije će biti nokautiran. Ali vidjeli smo koliko dobro može podnijeti udarac. I to snažne udarce…”

Na kraju je Sonnen dao svoje konačno predviđanje…

“Jednostavno ne mogu zamisliti da Stipe ne pobjeđuje u ovom meču. Jednostavno nisam vidio dovoljno Ngannoua da bi me uvjerio da je najbolji na svijetu. Je li dobar? Da, ali je li najbolji, to je jedna potpuno druga kategorija. Imam osjećaj da će Stipe pobijediti i imam osjećaj da ovo neće biti dobra noć za Ngannoua.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI