Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Soa Palelei: Novac je ono što motivira sve borce | Fight Site

Soa Palelei: Novac je ono što motivira sve borce

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2014 20:09h Autor:

Soa Palelei

Soa Palelei trenutno je jedan od najuvjerljivijih teškaša svijeta, čemu svjedoče njegove pobjede, a večeras će svoju seriju pokušati nastaviti protiv Ruana Pottsa. Isto tako, Palelei prizna da mu je novac glavna motivacija za baviti se borilačkim sportom te je izjavio da svi koji kažu da to rade iz čiste ljubavi zapravo lažu.

Australski teškaš Soa Palelei (20-3, 2-1 u UFC-u) jedan je od onih boraca koji se ne vole dugo zadržavati u ringu ili kavezu. Trenutno je unutar niza od deset pobjeda, sve su bile nokautom, a čak osam njih završeno je u prvoj rundi. Palelei u cijeloj karijeri nije došao do sudačke od odluke, a bolji od njega bili su samo Daniel Cormier (2010. godine), Eddie Sanchez (2997.) i Choi Mu Bae, još 2004. godine.

Soa priznaje da se bori prije svega zbog novca, a ima i zanimljivo razmišljanje o nekim borcima koji tvrde drugačije. "Smiješno mi je kada čujem nekoga tko kaže kako se bori zato što to voli i kako bi to radio i besplatno. To su gluposti, nitko ne voli biti udaren u lice, a i možeš završiti u bolnici, a kako ćeš onda plaćati svoje račune. Ovo je biznis, plaća te organizacija, sponzori pomažu, što više ostvaruješ pobjede imaš više sponzora, a i bolje si plaćen po borbi. I to je cijela filozofija, svi se mi borimo zbog novca", rekao je ovaj iskusni teškaš.

Palelei je prije svega nokauter, čemu u prilog govori i činjenica da je 16 od svojih 20 pobjeda ostvario upravo tako. Smatra kako je to i najvažnije, posebno ako se boriš u teškoj kategoriji: "Jiu jitsu je dobra baza za svakoga tko kreće s MMA-om, no puno jiu jitsua ne pomaže u borbi. Jiu jitsu je kao partija šaha, a kada to uvedeš u MMA, protivnik ti se odjednom može ustati s partije, uzeti šahovsku ploču i početi te udarati njome u glavu", rekao je o jiu jitsu vještinama.

Soin protivnik na današnjem Fight Nightu je Ruan Potts, debitant iz Južnoafričke republike, o njemu i o samoj borci s njim, australski borac je rekao: "Spreman sam kao i za svaku svoju borbu. Ovo je MMA, tu se može dogoditi stvarno svašta i u trenutnu. Nikad nisam podcijenio niti jednog borca, pa tako ni Pottsa, njegovi rezultati govore puno o njemu, jak je na nogama, jak je i na podu. No, ovo mu je prva borba u UFC-u i mogao bi podleći pritisku, a tu vidim svoju priliku."

Pobjedom u ovoj borbi Palelei bi vjerojatno došao u krug Top 10 UFC-ovih teškaša. Budući da mu je 36 godina, ostaje dojam da nema puno vremena ispred sebe te da mu je biti ili ne biti, no on se ne slaže. "Godine su samo broj. Pogledajte Hendersona, koliko mu je godina pa se još bori. Ne želim se obazirati na to, cilj mi je ići borbu po borbu, pobjeđivati one koje Joe Silva stavi ispred mene, a kad prilike dođe, spreman sam ju iskoristiti. Nigdje ne mislim žuriti niti preskakati stepenice, ljudi iz UFC-a znaju što je ispred mene i što trebam odraditi prije napada na sam vrh", rekao je za kraj ovaj australski ratnik.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI