Snažni Afrikanci polako osvajaju UFC! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.05.2017 19:44h Autor:

Diakiese, Usman, Ngannou i Alhassan

Ukoliko podrobnije pratite UFC, nije vam mogao promaknuti val afričkih boraca, koji polako osiguravaju svoje mjesto pod suncem MMA sporta. Oni su se, prije svega, do sada predstavili svojom ogromnom snagom.

Četvorica istaknutih su Francis Ngannou, Marc Diakiese, Kamaru Usman i momak čiji se nedjeljni nastup s nestrpljenjem čeka, Abdul Razak Alhassan. Njihove dosadašnje predstave su sve impresionirale, a također dijele jednu zajedničku crtu. Oni su neporaženi u najjačoj promociji svijeta.

Francis Ngannou (30 godina, 10-1, 5-0 UFC)

O kamerunskom teškašu sve znamo. Od dolaska iz domovine u Francusku, želje za treniranjem boksa, pa sve do prepoznavanja kao potencijala za MMA. U kratkom je vremenu ovaj momak postao zvijezda i jedan od glavnih kandidata za skorašnji napad na teškaški pojas. Već sada redovno proziva Stipu Miočića, ali s podosta referenci. U svih pet svojih dosadašnjih MMA borbi je slavio prekidom, posljednja tri puta u prvoj rundi. O Francisu zvanom Predator znamo skoro sve i jedva čekamo vidjeti s kime će ga UFC iduće upariti.

Kamaru Usman (29 godina, 10-1, 5-0 UFC)

Nigerijac Usman već je neko vrijeme u Americi gdje se etablirao na hrvačkoj sceni, da bi onda putem Blackzilliansa krenuo u MMA. Do UFC-a je došao preko 21. sezone Ultimate Fightera, a od tada je impresivan. Slavio je u svih pet svojih borbi u promociji, od toga četiri puta sudačkom odlukom. Dakle, nije ubojit kao neki drugi kolege, no podatak da u tim borbama ima čak pet 10-8 rundi govori o kakvoj je dominaciji riječ. Trenutno je rangiran na desetom mjestu ljestvice velter kategorije i s nestrpljenjem se čeka informacija i o njegovom idućem protivniku.

Marc Diakiese (24 godine, 12-0, 3-0 UFC)

Diakiese se kao 12-godišnjak doselio u London iz Konga, gdje se rodio u glavnom gradu Kinshasi. MMA je počeo trenirati 2010. godine, a prije nego je postavio profesionalac, ostvario je devet pobjeda u amaterskim borbama. U UFC-u je do sada slavio tri puta, jednom odlukom, a dva puta brutalnim nokautima. Posebno je impresivan bio onaj iz ožujka ove godine, kad je u svom gradu ekspresno riješio Finca Teemua Packalena. Njegova iduća borba na rasporedu je za mjesec i pol dana, kada se na finalu Ultimate Fightera bori protiv Drakkara Klosea.

Abdul Razak Alhassan (31 godina, 7-0, 1-0 UFC)

Do sada najmanje etablirani afrički razbijač dolazi iz Gane i prije MMA karijere bio je vrlo uspješan judoka. To za sada nije uspio prezentirati u MMA kavezu, budući da je aktivno u njemu proveo tek šest minuta i 31 sekundu, odnosno toliko mu je u zbroju bilo potrebno za njegovih sedam nokaut pobjeda. Za sada su samo dva borca protiv njega izdržali dulje od minute, no i najbolji od njih se može pohvaliti sa samo 86 sekundi. Oni koji ga poznaju govore kako su sigurni da udara najjače u UFC-ovom velteru, čak jače od Tyrona Woodleya i Robbiea Lawlera. Prilika da to dokaže mu dolazi ovu nedjelju u Stockholmu. Ukoliko na isti način kao do sada nastavi i protiv čvrstog Omarija Akhmedova (16-4, 4-3 UFC), ovo je vjerojatno idući Afrikanac oko kojeg će se stvoriti veliki hype. Po ovome što smo vidjeli do sada, materijala za to ima dovoljno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI